SK-BRIGHT-Zantman-ZR-3-2560x800
hero-icon
www.zantmankliniek.nl /
Haartransplantatie

Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een blijvende oplossing voor het herstellen van haaruitval. Door het herverdelen van eigen haar kunnen de gebieden waar het haar verdwenen is opgevuld worden. Dit zorgt voor een natuurlijk en levenslang resultaat. 

FUE haartransplantatie

De FUE haartransplantatie behandeling is een behandelmethode waarbij de grafts (groepjes haarzakjes) individueel verplaatst worden. Bij Zantman Kliniek kiezen we voor een zorgvuldige uitvoering van haartransplantatie methodes met aandacht voor de kwaliteit van de te transplanteren grafts.

Meer over technieken

ONZE BEHANDELINGEN

Onderstaande behandelingen zijn toepassingen van de FUE techniek. De FUE zonder scheren is de haarsparende behandeling. Bij deze behandeling hoeft niet het hele haar gemillimeterd te worden voor de behandeling.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET EEN SPECIALIST

persoonlijk en deskundig
SK-BRIGHT-Zantman-ZR-1-2560x800-2-1
DIRECT CONSULT AANVRAGEN
SK-BRIGHT-Zantman-ZR-1-2560x800-2-1

Haartransplantatie behandeltraject

Het totale behandeltraject is een jaar, omdat het eindresultaat van de behandeling pas na een jaar volledig zichtbaar is. Voor wat betreft het herstel is het realistisch om te rekenen om 7 tot 10 dagen hersteltijd. Waarbij de eerste 2 dagen het prettig is om echt rust te houden. Meer informatie over het behandeltraject is te vinden op deze pagina.

Last minute opties

De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op een de pagina kosten haartransplantatie die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina zijn ook de beschikbare Last Minute data en andere lopende aanbiedingen te vinden.

Gratis foto prijsindicatie

Wanneer u een persoonlijke indicatie en prijsopgave wilt ontvangen, kunt u gemakkelijk per mail een gratis offerte opvragen. Stuurt u dan een mail naar info@zantmankliniek.nl met daarbij foto’s van het te behandelen gebied en foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd), uw mobiele telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een behandelplan van het medisch team per mail en de te verwachten kosten van uw behandeling. Binnen vijf werkdagen zullen we contact met u opnemen om het advies telefonisch toe te lichten. 

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET EEN SPECIALIST

DIRECT CONSULT PLANNEN

Vragen over Haartransplantatie

Hoe werkt een haartransplantatie?

Bij een FUE haartransplantatie - wereldwijd de meest toegepaste methode - worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één verwijderd uit het donorgebied. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Dit is een gebied dat ongevoelig is voor het DHT hormoon - de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. De grafts (groepjes haarzakjes) worden daarna geplaatst in het te behandelen gebied. De haarzakjes gaan in het nieuwe gebied haren produceren en biedt daarmee een blijvende oplossing voor het haaruitval.

Hoe lang duurt een haartransplantatie behandeling?

Een haartransplantatie is een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 8 tot 9 uur. 

Hoe lang is een haartransplantatie zichtbaar?

Direct na de haartransplantatie

Direct na de behandeling zijn er wondjes en korstjes zichtbaar tot ongeveer 7 tot 10 dagen na de behandeling. Daarna kunnen anderen niet meer zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan.

Daarop volgende maanden

Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder geen haar had. Dit gaat heel geleidelijk en zal daardoor onopvallend zijn. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de volgende haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden. Een jaar na de behandeling is het resultaat volledig en levenslang zichtbaar.

Zijn er risico's aan een haartransplantatie verbonden?

Een goede haarkliniek minimaliseert de risico’s van een haartransplantatie behandeling. De risico's van een haartransplantatie zijn:

Medische risico’s

Een haartransplantatie is een medische ingreep. Wanneer de medische kwaliteit en veiligheid van een kliniek op orde zijn, zal er bij een haartransplantatie zeer zelden sprake zijn van medische complicaties.

De medische complicaties die kunnen optreden bij een haartransplantatie zijn:

- Het doorbreken van de huid geeft altijd een risico op bloeding en infectie.

- Langdurig stilliggen geeft een risico op bloedstolling.

- In combinatie met hartfalen kan adrenaline (van de plaatselijke verdoving) zorgen voor ontregeling en hardkloppingen.

Lange termijn risico’s

De hoeveelheid haarzakjes die geschikt zijn om te transplanteren (het donorgebied) is altijd beperkt. Bij een kwalitatieve behandeling wordt daarom zorgvuldig omgegaan met het beschikbare donormateriaal en wordt het donorgebied niet te veel uitgeput. Dat betekent in de praktijk dat:

- de behandelgrootte afgestemd is op de te verwachten haaruitval problemen van de toekomst. Zodat er voldoende materiaal overblijft.

- minimaal 95% van de grafts die uitgehaald wordt, succesvol getransplanteerd moet worden.

- het in het donorgebied niet zichtbaar is dat er grafts uitgehaald zijn.

Esthetische risico’s

Het cosmetisch resultaat kan, wanneer de behandeling onzorgvuldig wordt uitgevoerd, esthetisch niet goed uitpakken. Wanneer bijvoorbeeld te veel aandacht uitgaat naar veel grafts op een te klein gebied, wordt er te weinig zorg besteed aan een natuurlijke haarrichting en goede opbouw van de haardichtheid.

Resultaat risico’s

Het resultaat kan, ondanks het feit dat de behandeling met grote zorgvuldigheid wordt uitgevoerd, niet van tevoren gegarandeerd worden. Dit resultaat is voor een deel afhankelijk van factoren die buiten de invloed van de behandelaars liggen. Om die reden biedt Zantman Kliniek een tevredenheidsgarantie, waarbij het vooraf bepaalde resultaat gegarandeerd of gecompenseerd wordt.

Behandelgrootte

Het aantal te transplanteren grafts kan niet vooraf precies worden bepaald. Het werkelijke aantal kan hoger danwel lager uitvallen afhankelijk van hoe voorspoedig de behandeling verloopt. Om dit risico te ondervangen, werkt Zantman Kliniek met een prijs per graft. Waarbij u alleen betaalt voor het daadwerkelijke aantal getransplanteerde grafts.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Eigenlijk zijn de verdovingsprikjes het meest pijnlijk van de hele behandeling.

Na een behandeling kunt u in een heel enkel geval, last krijgen van napijn of jeuk. Deze pijn of jeuk kan gemakkelijk verholpen worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie?

Bij Zantman Kliniek kunt u op verschillende manieren advies krijgen over haartransplantatie.

Foto indicatie per mail

Voor een eerste indicatie voor uw situatie, kunt u ook foto's insturen per mail. Op basis van de foto's geeft een haartransplantatie specialist een indicatie af van het benodigde aantal grafts en de bijbehorende prijs. Binnen een week wordt u gebeld om vragen die u heeft te kunnen stellen en voor een toelichting bij de indicatie zoals u die ontvangen heeft. Hieraan zijn geen verdere kosten verbonden.

Gratis en vrijblijvend consult

Wanneer u een haartransplantatie behandeling overweegt, is een consult afspraak aan te raden. Tijdens dit gesprek met een specialist krijgt u uitgebreide voorlichting over het behandeltraject en de afwegingen op de korte en lange termijn. U krijgt een goed beeld bij wat er voor uw situatie mogelijk is. Dit gesprek vindt plaats op onze locatie in Rotterdam waar ook de behandelingen gedaan worden. Het consult gesprek is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer een uur. 

Als laatste kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch of iedere werkdag per mail bereiken met de vragen die u heeft over haartransplantatie. We helpen u graag verder.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van het te behandelen gebied en het beschikbare donormateriaal (op de achterzijde van uw hoofd). Door foto's in te sturen naar info@zantmankliniek.nl kunt u een behandelindicatie opvragen. U ontvangt dan binnen 1 werkdag een advies per mail. Daarnaast kunt u een gratis en vrijblijvend consult plannen met één van onze specialisten om uw situatie te beoordelen. In het algemeen is een kleine behandeling 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.

Wat is de minimum leeftijd voor een haartransplantatie?

Voor een eventuele behandeling heeft Zantman Kliniek een ondergrens van 18 jaar en tot 21 jaar vragen wij om betrokkenheid van de ouders bij de beslissing om te behandelen. Wanneer er voor die tijd haarproblemen zijn, is het wel mogelijk om op consult te komen. We kunnen de ontwikkeling van het haaruitval dan monitoren en eventueel haaruitval preventie adviseren.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts. In het algemeen zijn grote behandelingen in verhouding (prijs per graft) goedkoper dan kleine behandelingen. Een kanttekening daarbij is dat een haartransplantatie met onnodig veel grafts, kan resulteren in onzorgvuldigheid en te weinig donormateriaal voor toekomstige problemen. 

De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op deze pagina. U kunt ook per mail een persoonlijke prijsindicatie opvragen. Stuurt u daarvoor foto's in per mail van het te behandelen gebied en het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd). U ontvangt dan binnen 1 werkdag een prijsindicatie per mail. U kunt de foto's mailen naar info@zantmankliniek.nl.

Wat is de wachttijd voor een haartransplantatie?

De wachttijd voor een haartransplantatie consult is 1 tot 2 weken. Haartransplantatie behandelingen worden gemiddeld 2 maanden vooruit gepland. Voor beiden geldt dat wanneer u een flexibele agenda heeft, u op een kortere termijn terecht kunt. Neemt u daarvoor contact met ons op via info@zantmankliniek.nl.