SK-BRIGHT-Zantman-ZR-13-2560x1216-1
hero-icon
www.zantmankliniek.nl /
Haartransplantatie

Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een medische ingreep, die een blijvende oplossing biedt voor haaruitval. Wanneer het mogelijk is om een haartransplantatie uit te voeren, is het voor mensen met haaruitval een prachtige, natuurlijke oplossing. De meest toegepaste techniek wereldwijd voor haartransplantatie is de FUE methode. Deze methode blijft terrein winnen op de oudere FUT methode. Het verschil tussen beiden is de manier van uithalen van de grafts (groepjes haarzakjes) vanuit het donorgebied (de achterzijde van het hoofd). Bij FUT wordt daarvoor een strip huid verwijderd. Bij FUE worden de grafts één voor één geoogst. Dit verschil heeft ervoor gezorgd dat het herstel bij een FUE behandeling sneller en beter verloopt. Daardoor is haartransplantatie een toegankelijke ingreep geworden voor het behandelen van haaruitval. Naast hoofdhaartransplantaties is de methode ook toe te passen voor baard-, wenkbrauw- en wimpertransplantaties.

FUE haartransplantatie

Wereldwijd en ook bij Zantman Kliniek is de FUE behandeling de meest gekozen haartransplantatie methode. Het is een methode waarbij de grafts (groepjes haarzakjes) individueel verplaatst worden. Bij Zantman Kliniek kiezen we voor een zorgvuldige uitvoering van haartransplantatie methodes met aandacht voor de kwaliteit van de te transplanteren grafts.

Meer over technieken

FUE haarsparend

Het is mogelijk om met lang haar een FUE behandeling uit te voeren. Hierbij wordt alleen een smalle strook in het donorgebied gemillimeterd voor de behandeling. Het lange haar valt er na de behandeling overheen en op die manier kan het bestaande kapsel behouden worden. Een variatie is semi-haarsparend waarbij alleen het donorgebied opgeschoren wordt en het haar bovenop het hoofd lang gehouden kan worden.

Bekijk behandeling

Inhammen haartransplantatie

Haaruitval bij de voorlijn van het haar veroorzaakt in eerste instantie groter wordende inhammen. Dit gebied te behandelen geeft een grote verbetering in het gezicht. De voorste haarlijn is gezichtsbepalend en iemand kan er meteen jaren jonger uitzien. Het is ook mogelijk om bij deze behandeling tussen bestaand haar te transplanteren. 

Bekijk behandeling

Kruin haartransplantatie

Haaruitval begint lang niet altijd bij de voorlijn. Het haaruitval kan ook beginnen met dunner wordend haar op de kruin. Het is een proces waarbij de haarzakjes langzaam steeds slechtere kwaliteit haren produceren. Uiteindelijk zijn er alleen nog donshaartjes te zien, die de huid onvoldoende bedekken. 

Bekijk behandeling

Vrouwen

Haaruitval wordt vaak gekoppeld aan een ongezonde levensstijl, stress en ouderdom. In de praktijk is het zo dat Alopecia Androgenetica de belangrijkste oorzaak is van haaruitval. Bij vrouwen kunnen ook andere oorzaken spelen. 

Bekijk behandeling

‘TIJDENS HET CONSULT LEGGEN WE ALLES ZORGVULDIG UIT’

Maak een afspraak met een specialist.
SK-BRIGHT-Zantman-ZR-1-2560x800-2-1
DIRECT CONSULT PLANNEN
SK-BRIGHT-Zantman-ZR-1-2560x800-2-1

De haartransplantatie ervaring van Willem Langenberg

 

Het haartransplantatie behandeltraject

Consult gesprek met een specialist: Voordat u een behandeling plant, wordt u uitgenodigd voor een consult gesprek op locatie met één van onze specialisten. Tijdens dit consult gesprek worden de verschillende behandelmethodes met u doorgenomen. En wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld.

Voorzorginstructies: Na het plannen van de behandeling ontvangt u voorzorginstructies voor de behandeldag. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld het niet drinken van alcohol en het tijdelijk niet gebruiken van andere bloedverdunnende middelen. Instructies om het verloop van de behandeldag en het resultaat van de behandeling zo optimaal mogelijk  te laten zijn.

Intakegesprek: De behandeldag begint met een intake gesprek met de behandelend arts waarbij uw medisch dossier met u wordt doorgenomen en het te behandelen gebied wordt afgetekend. Daarnaast wordt de behandeldag met u doorgenomen en is er ruimte voor vragen die u misschien heeft.

De behandeling: Een haartransplantatie is een dagbehandeling van gemiddeld 8 uur. De ervaring leert dat de duur van de behandeling soms oncomfortabel kan zijn. Anderen ervaren het juist als een dag om tot rust te komen. Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Na de verdoving van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) worden door de hair technicians de te transplanteren grafts (groepjes haarzakjes) één voor één geoogst. Aansluitend maakt de arts incisies in het te behandelen gebied om te bepalen waar en hoe de te transplanteren grafts worden geplaatst. De hair technicians plaatsen de grafts één voor één in het te behandelen gebied. Tussentijds is er tijd voor een lunch die door Zantman Kliniek wordt verzorgd.

Nazorginstructies: Na de behandeling ontvangt u van de arts nazorginstructies en -producten voor thuis. Het is aan te raden om u om niet zelf naar huis te rijden aan het einde van een behandeldag. Het is prettig wanneer u opgehaald kunt worden. Voor wat betreft het herstel moet u er rekening houden dat het gemiddeld 10 dagen na de behandeling zichtbaar is dat u behandeld bent. Daarbij is het belangrijk om de 2 dagen na uw behandeling echt rust te houden om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Controle afspraak: Een jaar na de behandeling wordt u uitgenodigd voor een eindcontrole afspraak. Het resultaat van de behandeling en het donorgebied wordt dan beoordeeld door de behandelend arts. Het is mogelijk om binnen het jaar een tussentijdse controle te plannen met uw arts mocht u dat prettig vinden.

Technieken

In de afgelopen decennia zijn de technieken voor het verrichten van haartransplantaties steeds meer verfijnd en verbeterd, maar voor een goed resultaat van uw haartransplantatie is nog steeds voldoende goed donormateriaal nodig en de ervaring van de specialist om de techniek goed uit te voeren. Bij een haartransplantatie is het uw eigen haar dat op een andere plaats verder groeit. Wanneer de behandeling afgerond is, zal het getransplanteerde haar niet van uw oorspronkelijke haar te onderscheiden zijn. U hoeft er nooit meer iets aan te doen en kunt u nieuwe haren gewoon stylen en knippen zoals uw andere haren.

Binnen de FUE techniek is er variatie mogelijk in de instrumentaria die gebruikt worden door de specialisten. Met soms eigen benamingen zoals DHI (direct hair implantation), HST (HaarStamcel Transplantatie) of micro FUE. Uiteindelijk staat of valt de kwaliteit van een haartransplantatie met hoe deskundig en ervaren de medisch specialisten zijn en met welke afwegingen zij de behandeling uitvoeren. Bij Zantman Kliniek kiezen we voor zorgvuldige behandelingen met aandacht voor het donorgebied en gericht op een natuurlijke resultaat. 

U leest meer over de FUT en de FUE methode en de variaties daarvan op de technieken pagina.

Vragen over haartransplantatie?
We helpen u graag verder.

DIRECT CONSULT PLANNEN

Vragen over Haartransplantatie

Hoe werkt een haartransplantatie?

FUE behandeling

Bij een FUE haartransplantatie - wereldwijd de meest toegepaste methode - worden er haarzakjes één voor één verwijderd uit het donorgebied. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Dit is een gebied dat ongevoelig is voor het DHT hormoon - de grootste oorzaak van haaruitval. De grafts (groepjes haarzakjes) worden daarna geplaatst in het te behandelen gebied. De haarzakjes gaan in het nieuwe gebied haren produceren en biedt daarmee een blijvende oplossing tegen haaruitval.

Hoeveel grafts heb ik nodig voor een haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van het te behandelen gebied en het beschikbare donormateriaal (het donorhaar aan de achterzijde van uw hoofd). Door foto's in te sturen naar info@zantmankliniek.nl kunt u een behandelindicatie opvragen. U ontvangt dan binnen 1 werkdag een advies per mail. Daarnaast kunt u een vrijblijvend consult plannen met één van onze specialisten om uw situatie te bespreken.

Zijn er risico's aan een haartransplantatie gebonden?

Ondanks dat er zelden complicaties optreden en er nauwelijks medische risico’s zijn, is het wel belangrijk om u goed te laten voorlichten voordat u een haartransplantatie behandeling ondergaat.

Een haartransplantatie blijft evengoed een medische ingreep. De grootste risico’s voor de behandeling hebben te maken met het te behalen resultaat op de lange termijn en het donorgebied (de achterzijde van het hoofd). Het goed aanpassen aan de natuurlijke haarinplant en haarlijn en het zo optimaal mogelijk verdelen van de haren vanuit het donorgebied zijn belangrijke factoren voor het esthetisch slagen van een behandeling.

Verder mag een behandeling het donorgebied niet te veel uitgeputten, dan zouden er kale plekken op het achterhoofd kunnen ontstaan.

Als laatste is het belangrijk dat de behandeling op lange termijn ook een goede keuze is. Het kan voorkomen dat het haaruitval van niet behandelde gebieden verder doorzet en daar moet vooraf rekening mee gehouden worden.

Een ervaren kliniek als de Zantman kliniek neemt deze risico's mee in het haartransplantatie advies. Kies hoe dan ook altijd voor een haarkliniek die voor kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Kan iemand zien dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?

Direct na de haartransplantatie

Direct na de behandeling zijn er wondjes en korstjes zichtbaar tot ongeveer 10 dagen na de behandeling. Dan kunnen anderen niet meer zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan.

Volgende maanden

Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder kaal was. Dit gaat heel geleidelijk. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de tweede haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden.

Na een jaar

Een jaar na de behandeling is het resultaat volledig zichtbaar. U wordt dan uitgenodigd voor een controle afspraak.

Hoe lang duurt een haartransplantatie behandeling?

Een haartransplantatie is in de meeste gevallen een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 8 uur. De ervaring leert dat de duur van de behandeling soms oncomfortabel kan zijn te vergelijken met een lange vliegtuigvlucht. Anderen ervaren het juist als een dag om tot rust te komen.

Doet een haartransplantatie pijn?

Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Eigenlijk zijn de verdovingsprikjes aan het begin het meest pijnlijk. In een heel enkel geval kunt u de eerste dagen na een behandeling last hebben van napijn. Deze pijn kan verholpen worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Wat is de minimum leeftijd voor een haartransplantatie?

Voor een eventuele behandeling heeft Zantman Kliniek een ondergrens van 18 jaar en tot 21 jaar vragen wij om een sterke betrokkenheid bij de besluitvorming van de ouders. Wanneer er voor die tijd haarproblemen zijn, is het wel mogelijk om op consult te komen. We kunnen de ontwikkeling van het haaruitval dan monitoren en eventueel haaruitval preventie adviseren.

Wat is de wachttijd voor een haartransplantatie?

Gemiddeld worden haartransplantaties 2 maanden vooruit gepland. De wachttijd voor een consult is 1 of 2 weken. Voor beiden geldt dat wanneer u een flexibele agenda heeft de wachttijd soms korter kan zijn. Voor zowel een consult als een behandeling is het mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden voor Last Minute mogelijkheden. Neemt u daarvoor contact op met de assistente.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op een de pagina kosten haartransplantatie die te vinden is in het hoofdmenu.

Hoe kan ik bij Zantman Kliniek advies inwinnen over haartransplantatie?

Bij Zantman Kliniek kunt u op verschillende manieren advies krijgen over haartransplantatie.

Wanneer u een haartransplantatie behandeling overweegt, is een consult afspraak aan te raden. Tijdens dit gesprek met een specialist krijgt u uitgebreide voorlichting over het behandeltraject en de afwegingen op de korte en lange termijn. U krijgt een goed beeld bij wat er voor uw situatie mogelijk is. Dit gesprek vindt plaats op onze locatie in Rotterdam waar ook de behandelingen gedaan worden. Het consult gesprek duurt ongeveer een uur. De €40,- kosten worden in mindering gebracht op de eventuele behandelkosten.

Voor een eerste indicatie voor uw situatie, kunt u ook foto's insturen per mail. Op basis van de foto's geeft een haartransplantatie specialist een indicatie af van het benodigde aantal grafts en de bijbehorende prijs. Binnen een week wordt u gebeld om vragen die u heeft te kunnen stellen en voor een toelichting bij de indicatie zoals u die ontvangen heeft. Hieraan zijn geen verdere kosten verbonden.

Als laatste kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch of iedere werkdag per mail bereiken met de vragen die u heeft over haartransplantatie. We helpen u graag verder.

Kosten

De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op een de pagina kosten haartransplantatie die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina zijn ook de beschikbare Last Minute data en overige aanbiedingen terug te vinden.

Gratis foto offerte

Wanneer u een persoonlijke indicatie en prijsopgave wilt ontvangen, kunt u gemakkelijk per mail een gratis offerte opvragen. Stuurt u dan een mail naar info@zantmankliniek.nl met daarbij foto’s van het te behandelen gebied en foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd), uw mobiele telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een behandelplan van het medisch team per mail en de te verwachten kosten van uw behandeling. Binnen vijf werkdagen zullen we contact met u opnemen om het advies telefonisch toe te lichten.