SK-BRIGHT-Zantman-ZR-13-2560x1216-1
hero-icon
www.zantmankliniek.nl /
Haartransplantatie

Haartransplantatie

Wereldwijd groeit de haartransplantatie behandeling in populariteit. Wanneer het mogelijk is om een haartransplantatie uit te voeren, is het voor mensen met haaruitval een prachtige, natuurlijke oplossing. Het resultaat is permanent en daardoor is na de behandeling de oude haarlijn, kruin of wenkbrauw blijvend hersteld.

Haarsparend

Met de komst van de FUE haartransplantatie haarsparend, is het mogelijk om met lang haar een FUE behandeling uit te voeren. Hierbij wordt alleen het donorgebied geschoren. Het lange haar valt er na de behandeling overheen en op die manier kan het bestaande kapsel behouden worden.

Bekijk behandeling

Inhammen

Haaruitval bij de voorlijn van het haar veroorzaakt in eerste instantie groter wordende inhammen. Het met een haartransplantatie inhammen succesvol behandelen geeft een grote verbetering in het gezicht. De voorste haarlijn is gezichtsbepalend en door het behandelen van dit gebied, kan iemand er meteen jaren jonger uitzien.

Bekijk behandeling

Vrouwen

Haaruitval wordt vaak gekoppeld aan een ongezonde levensstijl, stress en ouderdom. In de praktijk is het zo dat Alopecia Androgenetica bij vrouwen de belangrijkste oorzaak is van haaruitval. Een andere oorzaak die bij vrouwen vaak voorkomt is verandering in de hormoonhuishouding. Dit type haaruitval gebeurt vaak rond de overgang bij vrouwen. Om die reden is het verstandig, wanneer haaruitval zich voordoet voor de overgang, onderzoek te laten doen.

Bekijk behandeling

‘IN EEN EERSTE CONSULT LEGGEN WE ALLES ZORGVULDIG uIT’

Angela Eijskoot
Angela Eijskoot
DIRECT CONSULT AANVRAGEN
Angela Eijskoot

Het behandelingstraject

Met een haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen.

 

Voor-en-na Zantman kliniek

 

Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. In een heel enkel geval kan er de eerste dagen na een behandeling wel sprake zijn van napijn. Deze pijn kan verlicht worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken. Napijn komt bij FUT vaker voor dan bij FUE behandelingen. Een haartransplantatie is in de meeste gevallen een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 5 tot 8 uur. De ervaring leert dat de duur van de behandeling soms oncomfortabel kan zijn. Anderen ervaren het juist als een dag om tot rust te komen. Een haartransplantatie behandeling vraagt behalve de eerste twee weken en de nacontrole afspraken met de arts, niet om verdere nazorg.

 

Bij een haartransplantatie is het uw eigen haar dat op een andere plaats verder groeit. Wanneer de behandeling afgerond is, zal het getransplanteerde haar niet van uw oorspronkelijke haar te onderscheiden zijn. U hoeft er nooit meer iets aan te doen en kunt u nieuwe haren gewoon stylen en knippen zoals uw andere haren.

 

Technieken

In de afgelopen decennia zijn de technieken voor het verrichten van haartransplantaties steeds meer verfijnd en beter geworden, maar voor een goed resultaat van uw haartransplantatie is nog steeds voldoende goed donormateriaal nodig. Wereldwijd gebruikt men verschillende technieken om haartransplantaties uit te voeren, maar het meest gangbaar zijn: de FUT methode en de FUE methode. De FUE is de nieuwste manier van haar transplanteren en wordt beschouwd als de minst ingrijpende methode. Zantman Kliniek verricht behandelingen volgens de FUT techniek en FUE techniek.

 

U leest meer over de FUT en de FUE methode op de technieken pagina.

Vragen over onze behandeling?
De specialist legt het graag uit.

DIRECT CONSULT AANVRAGEN

Vragen over Haartransplantatie

Doet een haartransplantatie pijn?

Nee, een haartransplantatie doet geen pijn. Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. In een heel enkel geval kan er de eerste dagen na een behandeling wel sprake zijn van napijn. Deze pijn kan verlicht worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Napijn komt bij FUT vaker voor dan bij FUE behandelingen. Een haartransplantatie is in de meeste gevallen een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 5 tot 8 uur. De ervaring leert dat de duur van de behandeling soms oncomfortabel kan zijn. Anderen ervaren het juist als een dag om tot rust te komen.

Een haartransplantatie behandeling vraagt behalve de eerste twee weken en de nacontrole afspraken met de arts, niet om verdere nazorg.

Zijn er risico's aan een haartransplantatie gebonden?

Ondanks dat er zelden tot nooit complicaties optreden en er nauwelijks medische risico’s zijn, is het wel belangrijk om u goed te laten voorlichten voordat u een haartransplantatie behandeling ondergaat.

Een haartransplantatie is hoe dan ook een medische ingreep. De risico’s voor de behandeling zijn voor een deel esthetisch. Het goed aanpassen aan de natuurlijke haarinplant en haarlijn en het zo optimaal mogelijk verdelen van de haren vanuit het donorgebied zijn belangrijke factoren voor het slagen van een behandeling ook op de lange termijn.

Wanneer tijdens een behandeling het donorgebied te veel wordt uitgeput, kunnen er kale plekken op het achterhoofd ontstaan. Ook kan het voorkomen dat het haaruitval van niet behandelde gebieden verder doorzet.

Een ervaren kliniek als de Zantman kliniek weet hoe deze risico's te verkleinen en zoveel mogelijk te voorkomen. Kies daarom altijd voor de kwaliteit van een goede haarkliniek.

Kan iemand zien dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?

Goede vraag! Het hangt ervan af "wanneer" u dat bedoelt en "wat" u precies met de vraag bedoelt. 

Direct na de haartransplantatie

Direct na de behandeling zijn er wondjes en korstjes zichtbaar tot ca 10 tot 14 dagen na de behandeling. Dan zouden anderen inderdaad kunnen zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan.

Na twee weken

Na twee weken zijn de wondjes verdwenen maar zal het getransplanteerde haar weer zijn verdwenen. Dat valt eerst uit. U ziet er dan weer eventjes uit als voor de behandeling. 

Volgende maanden

In de volgende maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder kaal was. Hoewel dit haar fijner en dunner is dan uw normale haar zijn dit de eerste resultaten. 

Na een jaar

In de directe omgeving zullen mensen zich afvragen waarom u er weer jonger uitziet en hoe het komt dat u weer een vollere haarbos heeft. Maar "men" kan niet "zien" dat u een haartransplantatie hebt ondergaan. Een gespecialiseerde kliniek als de Zantmankliniek kan de haartransplantatie zo uitvoeren dat het resultaat volkomen natuurlijk is en volledig opgaat in de natuurlijke haarval. 

Niet te onderscheiden

Bij een haartransplantatie is het uw eigen haar dat op een andere plaats verder groeit. Wanneer de behandeling afgerond is, zal het getransplanteerde haar niet van uw oorspronkelijke haar te onderscheiden zijn. U hoeft er nooit meer iets aan te doen en kunt u nieuwe haren gewoon stylen en knippen zoals uw andere haren.

Hoe werkt haartransplantatie?

Behandeling

Maximaal 10 tot 14 dagen na een haartransplantatie is het niet meer te zien dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Afhankelijk van hoe goed de conditie van uw huid is, kan dit ook met 5 dagen het geval zijn. De plekjes van de incisies en eventuele korstjes zullen zijn verdwenen en de huid is herstelt van de behandeling.

Haren vallen weer uit

In de meeste gevallen zullen de haren die getransplanteerd zijn na die twee weken uitvallen.

Fijnere haren

In de maanden daarna gaan de verplaatste haarzakjes nieuwe haren produceren. Deze haargroei zal na twee tot vier maanden zichtbaar zijn. Het eerste haar dat groeit zal fijner zijn van structuur dan het gewone haar.

Resultaat!

Na ongeveer negen maanden krijgen de haren hun oorspronkelijke structuur en stevigheid.

Eindcontrole

Het definitieve resultaat van de behandeling is één jaar na de haartransplantatie volledig zichtbaar. Dat is ook het moment dat de eindcontrole afspraak met de behandelend arts gepland wordt.

Hoeveel grafts heb ik nodig voor een haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren.

  1. Dat zijn uw persoonlijke wensen en,
  2. de mogelijkheden die er zijn.

De mogelijkheden

De mogelijkheden hangen af van:
  • de haardichtheid
  • kwaliteit van het donorgebied,
  • de grootte van het te behandelen gebied
  • en uw leeftijd

De leeftijd is bepalend, omdat de kans dat het haaruitval verder doorzet op jonge leeftijd groter is. Bij het beoordelen van het aantal grafts is het belangrijk om hier voor de lange termijn rekening mee te houden. Mocht het haaruitval doorzetten, dan is het ongunstig wanneer het donorgebied volledig uitgeput is.

Zeker klinieken die grote behandelingen stimuleren, houden hier minder rekening mee. Om die reden is het aan te raden een consult gesprek te plannen bij meerdere klinieken. Op die manier weet u zeker dat u een goed beeld heeft van het mogelijke resultaat ook op de lange termijn.

Uw wensen

Afhankelijk van uw budget kunt u een groter of kleiner gebied behandelen. Ook de dichtheid van de behandeling is van invloed op de prijs van de haartransplantatie. Als de mogelijkheden toereikend zijn kan u zelf bepalen binnen welk budget u de haartransplantatie wil laten uitvoeren.

Ons advies

Mocht het haaruitval doorzetten, dan is het ongunstig wanneer het donorgebied volledig uitgeput is. Zeker een haarkliniek die grote behandelingen stimuleren, houden hier minder rekening mee. Om die reden is het aan te raden een consult gesprek te plannen bij meerdere klinieken. Op die manier weet u zeker dat u een goed beeld heeft van het mogelijke resultaat ook op de lange termijn.

Wat is de minimum leeftijd voor een haartransplantatie?

Bij Zantman Kliniek adviseren we een minimum leeftijd van 20 jaar. Wanneer er voor die tijd haarproblemen zijn, is het wel mogelijk om op consult te komen. We kunnen de ontwikkeling van het haaruitval dan monitoren en eventueel haaruitval preventie voorschrijven.

Wat zijn de belangrijkste verschillen van haartransplantatie ten opzichte van een haarwerk (pruik)?

In tegenstelling tot een haarwerk, is een haartransplantatie een blijvende oplossing van het haaruitval probleem. Verder is het ook een natuurlijke oplossing waarbij de nieuw getransplanteerde haren niet van de bestaande haren zijn te onderscheiden. En ten slotte is het eenmalig, waarbij je met een haarwerk te maken hebt met slijtage van de haren. Met een haarwerk kunt u wel de hoeveelheid haren vermeerderen, dit is met een haartransplantatie niet mogelijk. En het opzetten van een haarwerk is makkelijker dan het uitvoeren van een haartransplantatie.

Kosten

De haartransplantatie kosten staan uitgebreid vermeld op een speciale pagina die alle vragen over kosten en prijzen uitgebreid beantwoord.