<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1057282981511170&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
SK-BRIGHT-Zantman-ZR-3-2560x800
hero-icon
www.zantmankliniek.nl /
Haartransplantatie

Haartransplantatie

Wereldwijd groeit de haartransplantatie behandeling in populariteit. Wanneer het mogelijk is om een haartransplantatie uit te voeren, is het voor mensen met haaruitval een prachtige, natuurlijke oplossing. Het resultaat is permanent en daardoor is na de behandeling een haarlijn, kruin of wenkbrauw blijvend hersteld. Tegelijkertijd blijft het een medische ingreep en is het belangrijk om u goed voor te laten lichten, voordat u een dergelijke behandeling ondergaat.

Bij Zantman Kliniek kunt u een gratis en vrijblijvende (telefonische) consultafspraak maken om voorlichting te ontvangen voor uw persoonlijke situatie. U kunt via de online consultagenda, per e-mail of telefonisch een consultgesprek inplannen.

FUE haartransplantatie

Er zijn twee  haartransplantatie methoden te onderscheiden, namelijk de FUE en de FUT. Bij de FUE haartransplantatie behandeling worden de grafts (groepjes haarzakjes) één voor één verplaatst. Bij de FUT methode is het nodig om een strook huid te verwijderen. Om die reden worden tegenwoordig bijna alle haartransplantaties uitgevoerd volgens de FUE methode.

Meer over de FUE methode

ONZE BEHANDELINGEN

Onderstaande behandelingen zijn toepassingen van de FUE techniek. De FUE zonder scheren is de haarsparende behandeling. Bij deze behandeling hoeft niet het hele haar gemillimeterd te worden voor de behandeling. Bij mannen is het haaruitval meestal goed te behandelen, mits er voldoende donormateriaal aanwezig is en de donorharen van goede kwaliteit zijn. Dit kan tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek bepaald worden. De gebieden die bij mannen het meest behandeld worden zijn groter wordende inhammen en een dunner wordende kruin. Beide gebieden zijn over het algemeen zeer goed te behandelen met een haartransplantatie.

"Ik ben heel lang kaal geweest, maar ik voel mij beter met haar."

Demy de Zeeuw
LEES MEER ERVARINGEN
20200403_Zantman_-53

Haartransplantatie behandeltraject

Een haartransplantatie is een dagbehandeling van gemiddeld 6 tot 7 uur. Maximaal 10 tot 14 dagen na een haartransplantatie is het niet meer te zien dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Afhankelijk van hoe goed de conditie van uw huid is, kan dit ook met 5 dagen het geval zijn. De plekjes van de incisies en eventuele korstjes zullen zijn verdwenen en de huid is herstelt van de behandeling.

In de meeste gevallen zullen de haren die getransplanteerd zijn na die twee weken uitvallen. In de maanden daarna gaan de verplaatste haarzakjes nieuwe haren produceren. Deze haargroei zal na twee tot vier maanden zichtbaar zijn. Het eerste haar dat groeit zal fijner zijn van structuur dan het gewone haar. Na ongeveer negen maanden krijgen de haren hun oorspronkelijke structuur en stevigheid.

Het definieve resultaat van de behandeling is een jaar na de haartransplantatie volledig zichtbaar. Dat is ook het moment dat de eindcontrole afspraak met de behandelend arts gepland wordt. Meer informatie over het behandeltraject is te vinden op deze pagina. Of bekijk de video hieronder voor een impressie van een haartransplantatiebehandeldag.

 

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto's van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt dan vandaag nog een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULTGESPREK

persoonlijk en deskundig advies
SK-BRIGHT-Zantman-ZR-1-2560x800-2-1
MEER INFORMATIE OVER HET CONSULT
SK-BRIGHT-Zantman-ZR-1-2560x800-2-1

Veelgestelde vragen over Haartransplantatie

Hoeveel ervaring heeft Zantman Kliniek met haartransplantatie?

Zantman Kliniek heeft meer dan 45 jaar ervaring in haartransplantatie behandelingen. Met de oprichting van Zantman Kliniek in 1976 werd het voor het eerst mogelijk om een haartransplantatie in Nederland te ondergaan. Als privé kliniek is Zantman Kliniek volledig gespecialiseerd in haartransplantatie behandelingen.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen.  

In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.

Hoe lang duurt een haartransplantatie behandeling?

Een haartransplantatie is een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 6 tot 7 uur. 

Hoe lang is een haartransplantatie zichtbaar?

Direct na de haartransplantatie

Direct na de behandeling zijn er wondjes en korstjes zichtbaar tot ongeveer 7 tot 10 dagen na de behandeling. Daarna kunnen anderen niet meer zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan.

Daarop volgende maanden

Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder geen haar had. Dit gaat heel geleidelijk en zal daardoor onopvallend zijn. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de volgende haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden. Een jaar na de behandeling is het resultaat volledig en levenslang zichtbaar.

Zijn er risico's aan een haartransplantatie verbonden?

De kans op medische complicaties bij een haartransplantatie is minimaal. De oppervlakkige wondjes in de huid herstellen over het algemeen zeer voorspoedig.

Een kanttekening daarbij is dat de behandeling uitgevoerd wordt in een daarvoor bestemde medische omgeving en volgens de juiste behandelprotocollen. Bij een goede haarkliniek zal dit op orde zijn.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Eigenlijk zijn de verdovingsprikjes het meest pijnlijke van de hele behandeling.

Na een behandeling kunt u, in een heel enkel geval, last krijgen van napijn of jeuk. Deze pijn of jeuk kan gemakkelijk verholpen worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie?

Bij Zantman Kliniek kunt u op verschillende manieren advies krijgen over haartransplantatie.

Foto indicatie per mail

Voor een eerste indicatie voor uw situatie, kunt u ook foto's insturen per mail. Op basis van de foto's geeft een haartransplantatie specialist een indicatie af van het benodigde aantal grafts en de bijbehorende prijs. Binnen een week wordt u gebeld om vragen die u heeft te kunnen stellen en voor een toelichting bij de indicatie zoals u die ontvangen heeft. Hieraan zijn geen verdere kosten verbonden.

Gratis en vrijblijvend consult

Wanneer u een haartransplantatie behandeling overweegt, is een consult afspraak aan te raden. Tijdens dit gesprek met een specialist krijgt u uitgebreide voorlichting over het behandeltraject en de afwegingen op de korte en lange termijn. U krijgt een goed beeld bij wat er voor uw situatie mogelijk is. Dit gesprek vindt plaats op onze locatie in Rotterdam waar ook de behandelingen gedaan worden. Het consult gesprek is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer een uur. 

Als laatste kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch of iedere werkdag per mail bereiken met de vragen die u heeft over haartransplantatie. We helpen u graag verder.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd).

Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto's van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt dan vandaag nog een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Wat is de minimum leeftijd voor een haartransplantatie?

Voor een eventuele behandeling heeft Zantman Kliniek een ondergrens van 18 jaar en tot 21 jaar vragen wij om betrokkenheid van de ouders bij de beslissing om te behandelen. Wanneer er voor die tijd haarproblemen zijn, is het wel mogelijk om op consult te komen. We kunnen de ontwikkeling van het haaruitval dan monitoren en eventueel haaruitval preventie adviseren.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts. 

De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op deze pagina. U kunt ook per mail een persoonlijke prijsindicatie opvragen. Stuurt u daarvoor foto's in per mail van het te behandelen gebied en het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd). U ontvangt dan binnen 1 werkdag een prijsindicatie per mail. U kunt de foto's mailen naar info@zantmankliniek.nl.

Wat is de wachttijd voor een haartransplantatie?

De wachttijd voor een haartransplantatie is gemiddeld 2 maanden. Wanneer u een flexibele agenda heeft, kunt u in aanmerking komen voor een Last Minute datum. Dat betekent dat u bij beschikbaarheid van Last Minute datum binnen een paar weken terecht kunt. De Last Minute data zijn te vinden op de kosten pagina.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN SPECIALIST

DIRECT CONSULT PLANNEN