• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

ACELL

ACELL poeder is een product dat gebruikt kan worden bij de wondgenezing na een haartransplantatie. Het poeder bevat matrixcomponenten en groeifactoren die de genezing van wonden kunnen bevorderen. Door het poeder aan te brengen op de wond kan het herstelproces versnellen en kan de genezing van de huid worden verbeterd.

Wat is ACELL poeder?

ACELL poeder is een product dat gebruikt kan worden bij de wondgenezing na een haartransplantatie. Het poeder bevat matrixcomponenten en groeifactoren die de genezing van wonden kunnen bevorderen. Door het poeder aan te brengen op de wond kan het herstelproces versnellen en kan de genezing van de huid worden verbeterd.

ACELL poeder wordt vaak gebruikt bij haartransplantaties omdat het kan helpen om de wondgenezing te bevorderen en de groei van nieuw haar te stimuleren. Het kan ook helpen om littekens te verminderen en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van ACELL poeder bij wondgenezing na een haartransplantatie afhankelijk is van het individuele geval en dat de resultaten kunnen variëren. Het is belangrijk om het gebruik van ACELL poeder te bespreken met een gekwalificeerde arts die ervaring heeft met haartransplantaties om te bepalen of het geschikt is voor uw specifieke situatie.

Wat zijn matrixcomponenten?

Met matrixcomponenten worden de bouwstenen van de extracellulaire matrix bedoeld. De extracellulaire matrix is een complex netwerk van moleculen die de ruimte tussen de cellen opvullen en de fysieke structuur van weefsels vormen. De matrixcomponenten in ACELL poeder kunnen helpen om de extracellulaire matrix van beschadigde weefsels te herstellen en te versterken, waardoor het herstelproces kan worden versneld. Voorbeelden van matrixcomponenten in ACELL poeder zijn collageen, elastine en glycosaminoglycanen.

Hoe is ACELL ontstaan?

ACELL is een medisch hulpmiddel/behandeling voor wondverzorging dat is ontwikkeld om de wondgenezing te verbeteren met behulp van nieuwe concepten in de regeneratieve geneeskunde. Het is gebaseerd op de extracellulaire matrix (ECM) afkomstig van de urineblaas van varkens en vormt het kader waarin regeneratieve cellen en structureel weefsel groeien. Het resultaat is een snellere genezing met minder littekens. De littekenvorming is minder omdat het herstel meer cellulair dan cicatrisch is. In gewone taal: niet-littekenvormende cellen migreren in de extracellulaire matrix van ACELL om het defect te bedekken in plaats van in conventionele scenario’s waar littekenvormende fibroblasten en hun grondstoffen het wonddefect bedekken met een litteken (1). Maar volgens het onderzoek van ACELL functioneren of reageren niet alle acellulaire producten hetzelfde en verschillen ze van persoon tot persoon (2). Volgens de Amerikaanse FDA heeft ACELL een inidcatie als hulpmiddel voor wondverzorging.

Hoe wordt ACELL gebruikt?

Al snel na de opkomst, meer dan tien jaar geleden, begonnen enkele haarherstelklinieken:

  1. ACELL gebruiken om kaalheid of inhammen op zichzelf te behandelen
  2. Het toevoegen van ACELL aan grafts op het moment van implantatie met de hoop dat het de opbrengst/overleving van haartransplantaties zal verhogen.
  3. ACELL plaatselijk toepassen op wonden van donorplaatsen in de hoop dat het de wondgenezing en de esthetiek optimaliseert.
  4. Het gebruik van ACELL als aanvulling op andere regeneratieve methoden van haaruitval behandeling.

Het is echter al langere tijd duidelijk dat het gebruik van ACELL om kaalheid zelf te behandelen niet wetenschappelijk bewezen is.

Neemt ACELL de kaalheid weg?

Of ACELL nu wordt geïnjecteerd of plaatselijk wordt toegepast, er is geen bewijs dat het nieuw haar zal laten groeien of reeds bestaand haar zal verbeteren. Bovendien is er niet genoeg theoretische wetenschap om het gebruik ervan in deze context te ondersteunen.

Verbeterd ACELL de wondgenezing bij een haartransplantatie?

De gemiddelde wondjes die ontstaan bij een FUE zijn microscopisch klein en genezen meestal goed met minimale littekenvorming. Wonden gecreëerd door graft punches genaamd Intelligent punches zijn verder geoptimaliseerd om beter te genezen dan typische FUE wonden.

Versterkt ACELL het effect van andere regeneratieve medische behandelingen van haaruitval?

Regeneratieve geneeskunde speelt een prominente rol bij haarherstel. Dat wordt steeds meer nu we onze kennis van de verschillende mechanismen waardoor haaruitval ontstaat op cellulair en autocrien niveau beginnen uit te breiden. Er zijn nu veel verschillende onderzoeken naar verschillende aspecten van regeneratieve wetenschap, zoals methoden op basis van bloedplaatjes, autologe stamcellen uit vet en bloed, het gebruik van exosomen en allogene stamcellen uit placentaweefsel, doet al zijn intrede op het gebied van haarherstel.

Technologieën op basis van bloedplaatjes zijn wijdverbreid en gangbaar bij haarherstel, en een van de methoden die door velen worden gebruikt om de doeltreffendheid en de levensduur te verbeteren is een behandeling waarbij bloedplaatjes worden gecombineerd met een extracellulaire matrix, waarvan ACELL een favoriet is. Een andere ECM hyaluronzuur is gebruikt om het effect van op bloedplaatjes gebaseerde regeneratieve procedures te versterken.

Kan ik ACELL veilig gebruiken?

U kan ACELL veilig gebruiken als dit door uw arts voorgeschreven wordt of tijdens de behandeling gebruikt wordt.

Is er wetenschappelijk bewijs voor de werking van ACELL?

Er zijn verschillende wetenschappelijke studies uitgevoerd naar de werking van ACELL poeder bij wondgenezing. Deze studies hebben aangetoond dat ACELL poeder kan helpen om de genezing van wonden te bevorderen en de regeneratie van weefsels te stimuleren.

Is er wetenschappelijk bewijs voor de werking van ACELL?

Ja er zijn verschillende bronnen die de werking van ACELL bewijzen.

Kan ik ACELL veilig gebruiken?

U kan ACELL veilig gebruiken als dit door uw arts voorgeschreven wordt of tijdens de behandeling gebruikt wordt.

Neemt ACELL de kaalheid weg?

Nee ACELL kan de wondgenezing ondersteunen maar neemt niet de kaalheid weg.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij