• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haargroeimiddelen of haartransplantatie?

Vrijwel iedereen heeft er wel eens van gehoord of over gelezen, haargroeimiddelen. Wanneer u de tv aanzet of op internet kijkt, de kans is groot dat u wel eens een reclame voorbij ziet komen van een haargroeimiddel. Er zijn verschillende haargroeimiddelen op de markt. De bekendste haargroeimiddelen zijn Minoxidil en Finasteride. Er bestaan ook allerlei […]

Vrijwel iedereen heeft er wel eens van gehoord of over gelezen, haargroeimiddelen. Wanneer u de tv aanzet of op internet kijkt, de kans is groot dat u wel eens een reclame voorbij ziet komen van een haargroeimiddel. Er zijn verschillende haargroeimiddelen op de markt. De bekendste haargroeimiddelen zijn Minoxidil en Finasteride. Er bestaan ook allerlei shampoos, welke de haargroei in sommige gevallen een boost kunnen geven. Er is dan ook een vraag die vaak aan ons gesteld wordt: Haargroeimiddelen of haartransplantatie? Het lijkt wellicht een eenvoudige vraag, maar deze vraag verdient een uitgebreid antwoord. Hier is namelijk geen eenduidig antwoord op te geven.

Kiezen tussen haargroeimiddelen en haartransplantatie?

Voor we deze vraag kunnen beantwoorden, is het verstandig u af te vragen in hoeverre u kalend bent of last heeft van dunner wordend haar. Wellicht wordt het haar alleen wat dunner op de kruin en ziet het er verder nog vol en goed uit. Het is ook mogelijk dat de haaruitval al langer heeft doorgezet en dat u al veel haar verloren hebt. In dat geval is er mogelijk sprake van dun behaarde of kale plekken. In het eerste geval is een haargroeimiddel mogelijk een uitkomst. Het haar op de kruin kan door haargroeimiddelen mogelijk wat dikker worden. In het tweede geval zullen haargroeimiddelen weinig uithalen. Haargroeimiddelen zorgen namelijk zelden voor hergroei van haar dat reeds verloren is gegaan. In dergelijke gevallen is een haartransplantatie vaak een betere uitkomst.

Haargroeimiddelen of haartransplantatie, combineren?

Wanneer u op consult gaat bij een goede haarkliniek, krijgt u vaak niet alleen informatie en advies over de haartransplantatie. Goede klinieken geven ook vaak advies over haaruitval preventie. Haaruitval preventie is namelijk vaak bijna net zo belangrijk als de haartransplantatie zelf. Veel haarklinieken adviseren om de haartransplantatie te combineren met haargroeimiddelen. Op deze manier kan het haar dat de desbetreffende persoon nog heeft, worden behouden. In combinatie met haargroeimiddelen kunt u rekenen op een mooi en natuurlijk resultaat. Laat u hier altijd over adviseren door een specialist.

 
 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij