Is een haartransplantatie mogelijk bij dun haar?

Wanneer er sprake is van erfelijke haaruitval, ontstaat niet direct een kale plek. Dit proces gaat normaal gesproken geleidelijk. Veel mensen weten niet precies waardoor het komt. Haaruitval wordt in dergelijke gevallen veroorzaakt door DHT. In de haarwortels wordt het hormoon testosteron omgezet in DHT. De ene persoon is gevoeliger voor DHT dan de andere persoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat de haar steeds minder sterk terug groeit en uiteindelijk helemaal niet meer gaat groeien. Is haaruitval bij dun haar een goede optie? En zijn er zaken waar in dergelijke gevallen rekening mee moet worden gehouden?

Haartransplantatie geschikt voor dun haar?

Er zijn twee scenario’s waarbij sprake is van dun haar. Sommige mensen hebben van nature dun haar. Wanneer u van uzelf dun haar heeft, is een haartransplantatie een optie. Houd er echter rekening mee dat dun haar een minder goede dekking geeft dan dik haar.

Het is ook mogelijk dat haren op het hoofd dunner zijn geworden, door de eerste tekenen van erfelijke haaruitval. Wanneer dit het geval is, is de haar eigenlijk al licht verzwakt. Iedere haargroeicyclus groeien de haren minder sterk terug. Uiteindelijk kan kaalheid optreden. Indien u dit dunne gebied voller wilt maken, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

  • De haaruitval zal gestaag doorzetten. Omdat er sprake is van erfelijke haaruitval, zal het haar iedere keer dunner terug groeien. Dit proces kan worden gestabiliseerd door gebruik te maken van haargroeimiddelen. Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen zijn  Minoxidil en Finasteride. Dergelijke haargroeimiddelen worden vaak aangeraden, om het haar dat u nog heeft zo veel mogelijk te behouden.
  • Haartransplantatie in deze gebieden kan leiden tot ‘shock loss’. De haren die nog groeien in het dunner wordende gebied, zijn reeds verzwakt. Wanneer op dit gebied een haartransplantatie plaatsvindt, kunnen deze haren uitvallen. Vaak groeien deze verzwakte haren weer terug. Het is echter mogelijk dat ze niet meer terug groeien, nadat ze zijn uitgevallen.

Is een haartransplantatie bij u mogelijk?

Heeft u last van dunner wordend haar en twijfelt u of het verstandig is om een haartransplantatie te ondergaan? Of wilt u een haartransplantatie ondergaan en bent u benieuwd naar het resultaat dat u kunt verwachten? We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult. Op deze manier kunnen we samen met u kijken of u geschikt bent voor een haartransplantatie. Soms is het beter om eerst te beginnen met haargroeimiddelen, om de verzwakte haren aan te laten sterken. Wij kunnen voor u een haaruitval preventie plan opstellen.

Dankzij deze combinatie kunt u optimaal genieten van het uiteindelijke haartransplantatie resultaat.

 
 

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 

Haartransplantatie consultente
BIG Number: 79002390930

C.C.J.M. Jaspers-Bouma

C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 35 jaar werkzaam als haartransplantatie verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.