• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Haartransplantatie in Turkije

Overweeg je om een haartransplantatie in Turkije of Polen te laten uitvoeren? Wees je dan bewust van de verschillen zoals de tekening van de haarlijn, lange termijn aanpak en de service na de behandeling en bij complicaties. Meer weten over de voor- en nadelen van een haartransplantatie in Turkije of Polen? Lees snel verder!

Wat is een haartransplantatie?

Voordat we kunnen uitleggen wat de nadelen zijn van een haartransplantatie in het buitenland, is het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van de haartransplantatie behandeling zelf. Allereerst worden er grafts(haarzakjes) uit een donorgebied gehaald welke vervolgens geprepareerd worden om uiteindelijk weer ingebracht te worden op de gewenste plek.

Deze ingreep is een behandeling waarbij relatief weinig hersteltijd nodig is. In theorie kunt u de dag na de haartransplantatie behandeling vaak al weer een beetje aan het werk. Toch wordt er vaak gekozen voor 1 week rust. Hier zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is dat het getransplanteerde haar de eerste 3 dagen zeer kwetsbaar is. Als het hoofd hard wordt gestoten en de getransplanteerde haren beschadigd raken, kan dit desastreuze gevolgen hebben voor het uiteindelijke resultaat.

Kwaliteit haartransplantatie in Turkije en Polen

Binnen Europa zijn er veel mensen die kiezen voor een haartransplantatie in Turkije en Polen. Er worden hier veel ervaringen over gedeeld. Wanneer u deze ervaringen goed uitzoekt, zal direct opvallen dat er zowel positieve als negatieve ervaringen worden gedeeld. Vaak gebeurt dit over dezelfde klinieken.

Er zijn verschillende redenen waarom er tegenstrijdige ervaringen worden gedeeld over veel haartransplantatie klinieken in het buitenland. De kwaliteit kan in het buitenland sterk verschillen. Deze verschillen bestaan tussen de haarklinieken onderling, maar ook bij de haarkliniek zelf. Bij veel klinieken in Turkije zijn zowel ervaren als onervaren specialisten werkzaam. U moet dus maar net geluk hebben dat u een specialist treft die ervaren is.

Met name bij Turkse en Poolse klinieken ligt de nadruk erg op het verplaatsen van hoge aantallen grafts waarbij de kwaliteit en service van de behandeling uit het oog verloren wordt. De manier van behandelen is grover en dat is ook terug te zien in de resultaten.

Het is dus een groter risico om een haartransplantatie in Turkije, Polen of ander land over de grens te laten uitvoeren. Kiest u voor een haartransplantatie behandeling bij Zantman kliniek in Rotterdam, dan bent u verzekerd van een ervaren arts en medisch team, een goede nazorg en een beter resultaat.

Nadelen van een haartansplantatie in het buitenland

Kiest u voor een haartransplantatie in het buitenland? Houd er dan ook rekening mee dat hier verschillende nadelen aan verbonden zijn. De grootste nadelen van een haartransplantatie in Turkije en Polen zijn:

 • Geen of slechte mogelijkheden voor nacontrole(s).
 • Geen of slechte service wanneer de behandeling niet naar tevredenheid is.
 • Bij complicaties is het niet mogelijk om direct naar de arts te gaan.
 • De terugreis wordt vaak als vervelend ervaren.
 • Kwaliteit in de manier van plaatsen laat vaak te wensen over. Geen natuurlijke haarlijn.
 • Er wordt gebruik gemaakt van een te groot donorgebied, te dicht bij de kruin, waardoor er een grote kans is dat de getransplanteerde haren niet blijvend zijn. Het geeft op korte termijn een goed resultaat, maar helaas vaak geen blijvend resultaat.
 • De hergroei is vaak minder goed. Dat betekent dat van het totaal aantal uitgeboorde grafts een relatief kleiner deel succesvol getransplanteerd wordt.
 • Een bijkomend nadeel daarvan is dat het donorgebied op raakt zonder dat het gewenste resultaat behaald is.

Twijfelt u tussen een haartransplantatie in Turkije, Polen, Nederland of België? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult gesprek in bij Zantman kliniek. Bekijk onze consultagenda of maak telefonisch een afspraak via 010 – 276 2599.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij