• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haaruitval door een echtscheiding?

Het is algemeen bekend dat er verschillende haaruitval oorzaken bekend zijn. In de meeste gevallen is er sprake van alopecia androgenetica. Alopecia androgenetica kan worden vertaald als erfelijke haaruitval. Deze vorm van haaruitval is genetisch aangelegd. De boosdoener is het hormoon DHT. Wanneer mensen gevoelig zijn voor dit hormoon, kan dit uiteindelijk leiden tot dunner […]

Het is algemeen bekend dat er verschillende haaruitval oorzaken bekend zijn. In de meeste gevallen is er sprake van alopecia androgenetica. Alopecia androgenetica kan worden vertaald als erfelijke haaruitval. Deze vorm van haaruitval is genetisch aangelegd. De boosdoener is het hormoon DHT. Wanneer mensen gevoelig zijn voor dit hormoon, kan dit uiteindelijk leiden tot dunner wordend haar of kaalheid. Er kunnen echter ook andere oorzaken ten grondslag liggen aan kaalheid. Haaruitval door een echtscheiding, is dat nu mogelijk of is dit een broodje aap verhaal? En als het zo is, wat zou je er dan aan kunnen doen?

Haaruitval door stress?

Wanneer mensen ernstige stress ervaren, wordt het vaak gezegd dat dit haaruitval veroorzaakt. Hier kan geen eenduidig antwoord op gegeven. Wanneer er een korte periode van ernstige stress is, heeft dit meestal geen invloed op de haarsituatie. Wanneer er echter sprake is van chronische ernstige stress, kan dit wel de haaruitval erger maken. Het haar kan dan dus sneller gaan uitvallen. Per persoon verschilt het hoe gevoelig de persoon is voor stress en hoe snel dit de haaruitval kan bevorderen.

Haaruitval door een echtscheiding of vechtscheiding?

Een echtscheiding is voor iedereen een vervelende periode. Vaak spelen emoties als verdriet, onrust, boosheid en onzekerheid een belangrijke rol tijdens de scheiding. Een scheiding kan soms in een aantal weken worden geregeld. Het gebeurt echter ook regelmatig dat mensen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De oorzaak hiervan kunnen de kinderen zijn. Het is ook mogelijk dat het desbetreffende koppel het niet eens wordt over de financiën of andere zaken. Wanneer beide personen een advocaat inschakelen en de advocaten de scheiding als het ware gaan uitvechten, kan een vechtscheiding ontstaan. Dergelijke vechtscheidingen kosten niet alleen veel geld. Soms duurt het langer dan een jaar of zelfs jaren, voordat de scheiding is afgehandeld. Niet alleen de scheidende personen ervaren hierdoor veel stress. Dit geldt vaak ook voor de kinderen. Sommige kinderen hebben nog jaren na de scheiding, zelfs als ze volwassen zijn, last van de vechtscheiding van hun ouders.

Een dergelijke vechtscheiding kan over een lange periode ernstige stress met zich meebrengen. Een scheiding kan daarom haaruitval verergeren in sommige gevallen.

Haarziekte veroorzaakt door een scheiding?

Over veel haarziekten is relatief weinig bekend. Deze zijn daarom ook vaak moeilijk te behandelen. Sommige haarziekten, zoals alopecia areata, kunnen worden “getriggerd” door stress.

Stress voorkomen of verminderen tijdens de scheiding?

Wanneer mensen gaan scheiden, kan de stress tijdens de scheiding op verschillende manieren worden verminderd. Probeer er samen uit te komen en probeer met elkaar te blijven communiceren. Ga met respect voor elkaar om. Dit is ook beter voor de kinderen.

Haartransplantatie als oplossing voor haaruitval

Mocht u toch last hebben van haaruitval, door de scheiding of een andere oorzaak, dan is een behandeling vaak niet het beste advies. Meestal zal het haaruitval na de periode van stress vanzelf herstellen.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij