• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Haarverdikkingsproducten gebruiken?

U heeft er vast wel eens van gehoord of u heeft het een keer ergens gezien. Mensen die bijna kaal zijn en met een speciale spuitbus binnen 30 seconden weer een volle bos met haar lijken te hebben.  Werkt dit nu daadwerkelijk? Het gaat hier om haarverdikkingsproducten. Deze producten zijn er in verschillende vormen. Er […]

U heeft er vast wel eens van gehoord of u heeft het een keer ergens gezien. Mensen die bijna kaal zijn en met een speciale spuitbus binnen 30 seconden weer een volle bos met haar lijken te hebben.  Werkt dit nu daadwerkelijk? Het gaat hier om haarverdikkingsproducten. Deze producten zijn er in verschillende vormen. Er wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen:

 • Strooibusjes
 • Spuitbussen
 • Kwastjes
 • Shampoos met o.a. collageen.

Hoe werken haarverdikkingsproducten?

Over het algemeen hebben haarverdikkingsproducten vrijwel dezelfde soort werking. Er wordt voor gezorgd dat het verschil tussen de kleur van het haar en de hoofdhuid kleiner wordt gemaakt. Daarnaast zijn er ook producten die zich hechten aan het haar. Hierdoor lijkt het haar dikker.

Gebruiken veel mensen haarverdikkingsproducten?

Er zijn een groot aantal verschillende haarverdikkingsproducten. Er zijn honderdduizenden mensen die deze producten gebruiken. Wanneer de shampoos meegerekend worden die collageen bevatten, zijn dit zelfs meer dan een miljoen mensen. Collageen legt een soort laagje over de haar heen. Hierdoor lijkt het haar dikker.

Tijdelijke werking van haarverdikkingsproducten

Houd er rekening mee dat de werking van deze producten tijdelijk is. Dit is anders dan bijvoorbeeld een haartransplantatie. Een haartransplantatie zorgt voor een blijvend resultaat. Als u uw hoofd onder de douche hebt gehouden, zal het haarverdikkingsproduct verdwijnen en lijkt het haar niet langer voller.

Verslavende werking

Wellicht staat u er niet bij stil, maar dergelijke producten kunnen een verslavende werking hebben. Het betreft geen lichamelijke verslaving. Het is echter wel mogelijk dat iemand bijvoorbeeld niet meer naar buiten gaat, zonder dergelijke producten in het haar. Men kan dat niet meer zonder dit product.

Haarverdikkingsproducten combineren met haartransplantatie

Wanneer een haartransplantatie wordt uitgevoerd, kan de dekking van het haar niet zo worden zoals het was toen u 16 was. Vaak wordt gestreefd naar een dichtheid van 30% tot 50% van de situatie zonder haaruitval. Vaak is het niet nodig, maar sommige mensen vinden het prettig het haar nóg dikker te laten lijken.

Haarverdikkingsproducten op het podium bij bekende Nederlanders

Veel bekende Nederlanders gebruiken haarverdikkingsproducten op het podium en op tv. Door de felle lampen lijkt het haar dan namelijk dunner. Om het haar er dan voller uit te laten zien, worden dergelijke producten gebruikt.

Haarverdikkingsproducten altijd te gebruiken?

Haarverdikkingsproducten kunnen alleen worden gebruikt, wanneer er nog haar op het hoofd zit. Het haar mag wel dun zijn, maar op kale plekken werkt het niet. Het is daarom niet voor iedereen een oplossing om deze producten te gebruiken. Bovendien is het resultaat slechts van tijdelijke aard.

Waar moet ik op letten?

Indien u overweegt haarverdikkingsproducten te gebruiken, let dan op de volgende zaken:

 • Het resultaat is van tijdelijke aard.
 • Het haar kan hierdoor afgeven op bijvoorbeeld uw kussen.
 • Het kan een verslavende werking hebben.
 • Het is niet bruikbaar op kale plekken. Als uw haaruitval doorzet, kunt u niet met haarverdikkingproducten de haaruitval blijven camoufleren.

 
 

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij