• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Kan algehele verdoving haaruitval veroorzaken?

KAN EEN ALGEHELE VERDOVING HAARUITVAL VEROORZAKEN? Het komt niet veel voor maar als het gebeurt is het meestal niet het gevolg van de verdoving maar van de operatie. Er zijn twee mogelijke oorzaken van haarverlies bij een operatie. Oorzaak 1 Oorzaak 1 kan veroorzaakt worden door langdurige druk op delen van het hoofd. Dit heet […]

KAN EEN ALGEHELE VERDOVING HAARUITVAL VEROORZAKEN?

Het komt niet veel voor maar als het gebeurt is het meestal niet het gevolg van de verdoving maar van de operatie. Er zijn twee mogelijke oorzaken van haarverlies bij een operatie.

Oorzaak 1

Oorzaak 1 kan veroorzaakt worden door langdurige druk op delen van het hoofd. Dit heet “pressure alopecia”. Het komt niet vaak voor maar het kan gebeuren wanneer het hoofd heel lang in een positie moet liggen waardoor bloedtoevoer naar het hoofd wordt afgesloten.

Oorzaak 2

Bij deze oorzaak kan acute stress “Telogen Effluvium” geven. Hierbij wordt de telogene fase van de haargroei (rustfase) verlengt, waardoor het normale haarverlies (100 haren per dag) doorgaat maar de hergroei fase langer wegblijft.

Acute stress

Acute stress kan komen door ziekte, veranderingen in dieet, veranderingen in de hormoonhuishouding of verandering van medicatie. In dat geval is de operatie niet de schuldige maar de stress die gepaard kan gaan bij een operatie.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij