Koplopers in onderzoek naar haarfollikel vermeerdering (Haarklonen)

DE KOPLOPERS BIJ HET ONDERZOEK NAAR HAARFOLLIKELVERMEERDERING (HAARKLONEN)

  • Follica Bio Labs. Ook hier is fase 2 bereikt.

http://follicabio.com

 

  • Histogen Labs. Heeft patentproblemen waardoor er een groot deel van de onderzoekers moest worden ontslagen. Zit wel in fase 2.

http://histogen.com

 

  • Allergan. Heeft al succes bereikt met Latisse® , een product dat wimpers langer kan maken. Daarvoor is ook al FDA goedkeuring verkregen. Nu een studie gestart naar hoofdhaar. Nu nog in fase 1. http://allergan.com

 

  • Replicel. Van deze firma wordt verwacht dat ze als eerste met toepasbare resultaten komen. http://replicel.com

 

De fasen bij het onderzoek (de protocollen):

  • Preklinische fase. Op dieren, meestal muizen.
  • Fase 1. Een klein onderzoek op mensen om eventuele toxiteit of andere bijwerkingen te ontdekken. Gebeurt meestal met gezonde mensen. Geldt tevens voor de bepaling van de te gebruiken dosis.
  • Fase 2. Een wat groter onderzoek bij personen uit de doelgroep.
  • Fase 3. Een nog groter onderzoek bij personen uit de doelgroep. Bij gunstige resultaten op alle geteste gebieden kan de toepassing in de praktijk worden gebruikt. Mocht er nog enige twijfel bestaan bij de gezondheidsautoriteiten dan kan er een Fase 4 worden bevolen. Hierbij wordt de toepassing in de praktijk nauwlettend in de gaten gehouden en gelden weer speciale protocollen.
Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.
Haartransplantatie arts
BIG Number: 49929106401

Drs. F.Y. van Osnabrugge, MSc

Drs. F.Y van Osnabrugge werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. "Het persoonlijke contact met mensen en de precieze manier van werken, spreken mij erg aan in het haartransplantatie vak." Met haar eerdere ervaring als huisarts, begrijpt ze hoe belangrijk vertrouwen en zekerheid is voor mensen die een medische behandeling ondergaan. De artikelen die ze schrijft, dragen bij aan een goede voorbereiding op een haartransplantatie en maken duidelijk wat belangrijk is voor de nazorg. Daarnaast schrijft ze over belangrijke onderzoeken op het gebied van haar, haaruitval en haartransplantatie.