• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Stamcel haartransplantatie

Er zijn verschillende haartransplantatie methoden. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen 2 soorten haartransplantaties. Dat zijn de FUE haartransplantatie methode en de FUT haartransplantatie methode. De haarstamceltransplantatie is een variatie op de FUE methode.

Stamcel haartransplantatie

Tijdens de stamcel haartransplantatie worden er net als bij een normale haartransplantatie haren getransplanteerd. Wanneer we deze haartransplantatie bestuderen, zien we een aantal verschillen t.o.v. de FUE methode. Overeenkomsten zijn dat de haarfollikels 1 voor 1 worden verwijderd uit de achterkant van het hoofd. Dit gebeurt eveneens met een holle naald of boortje. Bij de haarstamcel transplantatie wordt vaak gebruik gemaakt van apparatuur met een kleinere diameter dan bij de FUE methode. Daarbij wordt net als bij een gewone haartransplantatie (zowel FUE als FUT) zogenaamd stamcel meegetransplanteerd. Wanneer een klein gedeelte van de graft (groepje van meerdere haarzakjes) wordt uitgenomen bij een haartransplantatie blijft er theoretisch een deel achter. Hierdoor zou in het donorgebied weer haar terug kunnen groeien op het punt waar de haarzakjes verwijderd zijn. Per saldo maakt dit voor de uiteindelijke haardichtheid van het donorgebied na de behandeling niet uit.

Stamcel haartransplantatie kosten

De stamcel haartransplantatie kosten of haarstamcel transplantatie prijzen zijn per graft hoger dan de meeste klinieken die de FUE methode uitvoeren. Afhankelijk van de kliniek, zijn de kosten van de haarstamcel transplantatie gemiddeld 1,5 tot 3 keer duurder. Daarnaast is vanwege het feit dat er tijdens deze ingreep kleinere grafts getransplanteerd worden, grotere aantallen en/of meerdere behandelingen nodig voor eenzelfde resultaat.

Haarstamceltransplantatie voordelen

Het belangrijkste voordeel van deze type behandeling hangt samen met de diameter van de grafts die uitgehaald worden. Doordat het kleine grafts zijn is de impact en eventuele littekenvorming in het donorgebied minimaal. Dit is zeker in situaties waarbij het kapsel achterop het hoofd opgeschoren wordt een voordeel. Lees alles over de mogelijkheden en onmogelijkheden van haartransplantatie op deze pagina.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij