Welke haartransplantatie technieken bestaan er?

U wilt weer met een mooie, volle bos haar door het leven. Nadat u heeft gezien dat uw haardos afgelopen jaren steeds minder is geworden, is het nu tijd om er iets aan te gaan doen. U overweegt een haartransplantatie behandeling. U heeft online al behoorlijk veel onderzoek gedaan, maar het is vaak niet helemaal duidelijk welke haartransplantatie technieken bestaan en wat de voor- en nadelen van deze haartransplantatie technieken zijn.

Haartransplantatie techniek: de FUT haartransplantatie methode

Een haartransplantatie techniek die al meer dan 30 jaar bestaat, is de FUT haartransplantatie methode. Bij deze methode wordt een reep huid uit het donorgebied van het hoofd verwijderd. De huid wordt vervolgens gehecht. Er blijft echter wel altijd een flink litteken zichtbaar. Veel mensen zien in dat dit litteken als zeer storend wordt ondervonden. Om deze reden worden er steeds minder FUT haartransplantaties uitgevoerd. Deze haartransplantatie techniek wordt veelal gezien als verouderde techniek. Als het haar namelijk kort wordt geschoren, is er altijd een vervelend litteken zichtbaar.

Haartransplantatie techniek: de FUE haartransplantatie methode

Omdat de FUT haartransplantatie als belangrijk nadeel heeft dat dit een litteken veroorzaakt, is er een nieuwe behandelmethode ontwikkeld. Het gaat hierbij om de FUE haartransplantatie methode. Bij de FUE haartransplantatie methode worden de grafts één voor één verwijderd uit het donorgebied. Hiervoor wordt een hol boortje gebruikt met een diameter van minder dan 1 millimeter. Omdat de grafts verdeeld over het donorgebied worden verwijderd, zijn er achteraf ook geen littekens zichtbaar. Het is hierbij erg belangrijk dat de behandeling door een ervaren en goede haartransplantatie arts en medisch team wordt uitgevoerd.

Haarsparende FUE haartransplantatie methode

Wat vaak wordt gezien, is dat bepaalde haartransplantatie methoden verder worden doorontwikkeld. Dit geldt ook voor de FUE haartransplantatie methode. Zantman kliniek voert als één van de eerste haarklinieken ook de haarsparende FUE haartransplantatie methode uit. Hierbij wordt slechts een gedeelte van het donorgebied kort geschoren. Vooral veel vrouwen en mannen met langer haar kiezen hiervoor. De grafts worden getransplanteerd naar een kaal of dun behaard gebied, waarbij dit gebied ook niet kort hoeft te worden geschoren. Hierdoor is de haartransplantatie vaak al na enkele dagen bijna niet meer zichtbaar.

Haartransplantatie techniek: de haarstamcel transplantatie methode

De haarstamcel transplantatie methode wordt door slechts één kliniek toegepast. Het gaat om het Hair Science Institute. Online wordt veel over deze behandelmethode gesproken. Er zijn hier veel tegenstrijdige berichten over te vinden.

Welke haartransplantatie technieken of techniek past het beste bij u?

We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult bij onze haarkliniek in Barendrecht. We kunnen u dan nog meer uitleggen over de verschillende haartransplantatie technieken. De FUE haartransplantatie methode wordt hier uitgelegd. Daarnaast wordt gekeken wat voor resultaat u van de behandeling mag verwachten.
 

Haartransplantatie consultente
BIG Number: 79002390930

C.C.J.M. Jaspers-Bouma

C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 35 jaar werkzaam als haartransplantatie verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.