• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Welke instrumenten zijn nodig voor een haartransplantatie?

Een haartransplantatie kan worden gezien als zeer tijdrovende cosmetische behandeling. Toch gebeurt deze behandeling onder plaatselijke verdoving en is de hersteltijd erg kort. In theorie is het mogelijk om de dag na de behandeling al weer aan het werk te gaan. Toch kiezen veel mensen ervoor om hier wat langer mee te wachten. Er wordt […]

Een haartransplantatie kan worden gezien als zeer tijdrovende cosmetische behandeling. Toch gebeurt deze behandeling onder plaatselijke verdoving en is de hersteltijd erg kort. In theorie is het mogelijk om de dag na de behandeling al weer aan het werk te gaan. Toch kiezen veel mensen ervoor om hier wat langer mee te wachten.

Er wordt veel informatie gegeven over de haartransplantatie behandeling zelf en de verschillende technieken die worden toegepast. Opvallend is dat er slechts weinig informatie gegeven over de instrumenten die worden gebruikt tijdens de haartransplantatie.

Wat is er benodigd voor een haartransplantatie?

Er zijn verschillende instrumenten nodig om een haartransplantatie uit te voeren. Het gebruik van instrumenten kan per kliniek verschillen. We zullen in dit artikel uitleggen wat er allemaal nodig is om deze behandeling op de juiste manier te kunnen uitvoeren.

Bloeddrukmeter

Wellicht had u hier niet direct aan gedacht, maar voordat een haartransplantatie wordt uitgevoerd, zal de bloeddruk worden gemeten. Een haartransplantatie betreft een cosmetische behandeling. Het is daarom nodig dat u in goede conditie bent en dat u de juiste bloeddruk heeft. Dit wordt altijd van tevoren vastgesteld. Heeft u een hoge of wellicht juist een lage bloeddruk? Overleg dan met de arts wat hieraan kan worden gedaan.

Verdoving

Een haartransplantatie gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving. De verdoving zorgt ervoor dat u geen pijn heeft bij het uitnemen en het plaatsen van de grafts. Vaak voelt de client de eerste verdoving als een prikje. De andere verdovingen worden meestal niet of nauwelijks gevoeld.

Behandelstoel

Voor een haartransplantatie is het nodig dat er een goede en comfortabele behandelstoel staat. Een haartransplantatie duurt gemiddeld namelijk zo’n 4 tot 8 uur. Het is bovendien nodig dat u zowel comfortabel op uw rug als uw buik kunt liggen.

Haartransplantatie boortje of naaldje

Om de grafts, ook wel haarzakjes genoemd, uit te kunnen nemen, is een boortje of naaldje nodig. Over het algemeen hebben deze instrumenten een diameter van 0,6 mm tot 1 mm. De grootte van het instrument verschilt per kliniek. Daarnaast verschilt het ook per soort haartransplantatie. Bij een wenkbrauwtransplantatie wordt bijvoorbeeld vaak een boortje of naaldje gebruikt met een kleinere diameter dan bij een haartransplantatie met hoofdhaar.

Petrisschaaltje

Wanneer de grafts zijn uitgenomen, zullen de grafts in een petrisschaaltje worden gelegd. Dit petrisschaaltje bevat een speciale substantie, waardoor de haren buiten het hoofd overleven en ze later weer teruggeplaatst kunnen worden. Dankzij het petrisschaaltje is het voor het medisch team en de haartransplantatie arts eenvoudiger om de grafts op te bergen en te gebruiken, wanneer deze moeten worden teruggeplaatst.

Overige instrumenten

Er zijn natuurlijk nog meer instrumenten nodig. Zo is er een speciale pincet nodig om de grafts te verwijderen uit de hoofdhuid,  nadat deze zijn uitgeboord. Daarnaast wordt er naast verdovingsvloeistof ook vaak een zoutoplossing ingespoten.

Als u de haartransplantatie video’s van Zantman kliniek bekijkt, ziet u verschillende van de eerder genoemde instrumenten voorbij komen.

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij