• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Wimpertransplantatie

Wimper haartransplantatie Wimperharen kunnen om verschillende redenen ontbreken. Dit kan een genetische oorzaak hebben, of het gevolg zijn van chemotherapie, bestraling, verbranding of een ander ongeval. Bij het hebben van zeer korte wimperharen of bij het geheel of gedeeltelijk ontbreken ervan, kan een wimpertransplantatie een goede oplossing voor dit probleem zijn. Wanneer is een wimpertransplantatie […]

Wimper haartransplantatie

Wimperharen kunnen om verschillende redenen ontbreken. Dit kan een genetische oorzaak hebben, of het gevolg zijn van chemotherapie, bestraling, verbranding of een ander ongeval.

Bij het hebben van zeer korte wimperharen of bij het geheel of gedeeltelijk ontbreken ervan, kan een wimpertransplantatie een goede oplossing voor dit probleem zijn.

wimpertransplantatie-2

Wanneer is een wimpertransplantatie mogelijk?

Bij een wimpertransplantatie maakt de arts gebruik van donorharen. Deze worden weggehaald uit het achterhoofd van de patiënt. De getransplanteerde haren behouden ook na transplantatie hun genetische eigenschappen. Voor het uitvoeren van een wimpertransplantatie is het daarom noodzakelijk dat de patiënt over stijl, niet krullend haar beschikt.

Daarnaast dient uiteraard de behandelend arts tijdens het consultgesprek de wimperzone en het donorgebied nauwkeurig te onderzoeken om te beoordelen of u een geschikte kandidaat bent voor een wimpertransplantatie.

De ingreep

Een wimpertransplantatie wordt uitgevoerd met de zogenaamde FUT (Follicular Unit Transplantation) methode. De patiënt wordt eerst verdoofd in het donorgebied (de achterzijde van het hoofd). Wanneer de verdoving is ingewerkt, verwijdert de arts een smal strookje huid uit het donorgebied, dat na hechting wordt bedekt met het hoofdhaar van de patiënt. Daarna worden de haarzakjes (inclusief de haar) uit het strookje donorhuid geprepareerd. Voor een wimpertransplantatie is het noodzakelijk dat naast het haarzakje ook de haar beschikbaar is. Dit maakt het namelijk mogelijk het haarzakje in de wimper te plaatsen.

 geprepareerde-haren-voor-wimper-transplantatie                            verdoven-van-oogleden

Geprepareerde haren voor                      Verdoven van de oogleden

wimpertransplantatie

 

Het plaatsen van de haren

Nadat de haarzakjes geprepareerd zijn, worden de oogleden verdoofd en worden de haarzakjes met een zeer fijne naald in het ooglid geplaatst. Een volledige wimpertransplantatie van 2 wimpers neemt zo’n 5 tot 7 uur in beslag.

Voor een behandeling van beide wimpers zijn er in totaal zo’n 100 tot 200 haarzakjes nodig. In een vervolgbehandeling transplanteert de arts zo nodig nog extra haarzakjes om een maximaal haalbare haardichtheid van de wimpers te realiseren.

Nadelen

Natuurlijke wimperharen groeien niet, maar dat geldt wel voor getransplanteerde wimperharen. Deze moeten dus regelmatig getrimd worden. Bovendien moeten de getransplanteerde wimperharen regelmatig gekruld worden, omdat deze niet de natuurlijke krulling van normale wimperharen hebben.

Voordelen

Door wimpertransplantatie krijgt de patiënt een natuurlijke oogopslag en hoeft hij minder tijd en aandacht te besteden aan kunstmatige oplossingen. Daarnaast is een dergelijke haartransplantatie een duurzame oplossing voor het probleem.

plaatsen-van-haarzakjes-in-ooglid1                  plaatsen-van-haarzakjes-in-ooglid2

Het plaatsen van de haarzakjes in het ooglid.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij