• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

[blocksy_breadcrumbs]

Nazorg haartransplantatie

De nazorg na een haartransplantatie is belangrijk: het zorgt namelijk voor een goed herstel. Waar moet u rekening mee houden en hoe helpen we u bij Zantman Kliniek met de nazorg na een haartransplantatie? Deze informatie leest u op deze pagina.

FUE haartransplantatie nazorg

Bij een FUE haartransplantatie is de nazorg van de behandeling minstens zo belangrijk als de voorzorg. Met de juiste nazorg bevordert u een optimale genezing en bent u zeker van het beste resultaat. We hechten er bij Zantman Kliniek veel waarde aan om u daarin goed te begeleiden. U ontvangt na de behandeling een stap voor stap uitgewerkte nazorginstructie en de benodigde nazorgproducten mee naar huis. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen voor een tussentijdse controleafspraak.

Eerste dagen haartransplantatie nazorg

Bij een FUE haartransplantatie behandeling worden bij het uithalen en het plaatsen hele kleine wondjes in de huid gemaakt, waar geen hechtingen voor nodig zijn. Hierdoor groeien de minuscule gaatjes snel dicht. De genezing van de huid is goed te vergelijken met het herstel van een oppervlakkige schaafwond. Na de FUE haartransplantatie zijn er de eerste dagen alleen kleine korstjes zichtbaar. Deze verdwijnen na ongeveer 7 tot 10 dagen.

Deze eerste 10 dagen zijn nodig om de huid van het donorgebied en het ontvangstgebied te laten herstellen. Deze 10 dagen zijn een gemiddelde hersteltijd en kan variëren per persoon. Wanneer uw huid in een erg goede conditie is, kunnen de korstjes ook al met 5 dagen zijn verdwenen. Om goed en vlot te herstellen, is het belangrijk de eerste dagen echt rust te houden en de nazorginstructies nauwkeurig op te volgen. De nazorginstructies en nazorgproducten worden na afloop van de behandeling met u meegegeven.

Voorspoedig herstel bij het haartransplantatie genezingsproces

Om een voorspoedig herstel na uw haartransplantatie behandeling te bevorderen, zijn rust houden en voorzichtig wassen erg belangrijk. Na afloop van de behandeling ontvangt u een uitgebreid stappenplan.

 • Rust: het is belangrijk om de eerste dagen na de ingreep te rusten, waardoor u uw hoofdhuid de kans geeft om goed te genezen en de groei van de grafts te bevorderen.
 • Voorzichtig wassen: was uw hoofdhuid voorzichtig met water en een milde shampoo, volgens de instructies zoals voorgeschreven door uw arts.

Vermijden na haartransplantatie

Om beschadigingen, infecties, pijn en andere ongemakken te voorkomen, zijn er ook instructies voor wat u absoluut niet direct na een haartransplantatie moet doen. Daarbij kunt u denken aan:

 • Inspannende fysieke activiteit: vermijd elke inspannende fysieke activiteit of zwaar tillen gedurende ten minste een week na de procedure.
 • Haren wassen: zorg ervoor dat u minstens 5 dagen uw haren niet wast, om uw hoofdhuid en geïmplanteerde haren de kans te geven om voldoende te herstellen.
 • Liggen: natuurlijk begrijpen we dat u na de behandeling veel rust moet houden, maar probeer in ieder geval de eerste 2 nachten niet te veel op uw hoofd te gaan liggen. Dit doet u bijvoorbeeld door halfzittend te slapen.
 • Sauna’s en zwembaden: vermijd een bezoek aan sauna’s en zwembaden voor minstens 4 weken. Overmatig vocht kan de genezing beïnvloeden.
 • Hoofddeksels: om de haarzakjes niet te beschadigen, is het verstandig om minstens 4 weken zo min mogelijk hoofddeksels te dragen, zoals petjes en hoofddoekjes.
 • Zonlicht: stel de hoofdhuid in ieder geval de eerste 4 weken niet langdurig bloot aan zonlicht en draag buiten een hoed of hoofdbedekking wanneer het niet anders kan.
 • Tondeuse: gebruik voor minstens 2 maanden geen tondeuse. Als uw haar vast komt te zitten in de tondeuse, kunnen de haarzakjes beschadigd raken of eruit getrokken worden.

Controle en vragen over haartransplantatie nazorg

Een groot voordeel van de FUE haartransplantatie behandeling is dat deze met kleine incisies wordt uitgevoerd, waarbij geen hechtingen nodig zijn. De wondjes groeien hierdoor snel dicht. In tegenstelling tot de FUT haartransplantatie behandeling is het niet nodig om standaard binnen een week weer naar de kliniek te komen. Wij werken alleen met een eindcontrole een jaar na de behandeling. Wanneer u complicaties ervaart of het prettig vindt om een tussentijdse controle afspraak te maken, kan dat natuurlijk altijd.

Als u vragen heeft over de haartransplantatie nazorg, kunt u ook telefonisch of per e-mail overleggen met uw behandelend arts. Daarnaast krijgt u een noodnummer, zodat u ook buiten openingstijden en bij noodgevallen telefonisch contact met ons kunt opnemen.

FAQ’s

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN SPECIALIST

DIRECT CONSULT PLANNEN

Zantman Kliniek is aangesloten bij