• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Welke haarbehandelingen zijn er?

Dit artikel gaat in op de verschillende haarbehandelingen die beschikbaar zijn om de kwaliteit van het haar te verbeteren. Er worden ook haarbehandelingen gedaan om het haar te veranderen qua kleur of structuur. Dit zijn haarbehandelingen die de haarkwaliteit eerder verslechteren. Deze haarbehandelingen laten we in dit artikel buiten beschouwing. De haarbehandelingen in dit artikel zijn verdeeld in haarbehandelingen door een kapper en medische haarbehandelingen. Dat laatste zijn de behandelingen die vaak gekozen worden om de gevolgen van haaruitval te voorkomen en/of te herstellen.

Haarbehandelingen door een kapper of haarstylist

Wilt u advies over onderstaande behandelingen? Neem dan contact op met uw kapper. Laat deze behandelingen door een goede kapper of haarstylist uitvoeren om schade te voorkomen.

Haarmaskers en herstellende behandelingen

Dit zijn behandelingen die zijn ontworpen om het haar te voeden, te hydrateren en te herstellen, vaak met
behulp van speciale ingrediënten zoals oliën, proteïnen en vitaminen.

Voedingssupplementen

Supplementen zoals Biotine, vitamine D, ijzer en omega-3-vetzuren kunnen worden gebruikt om de algehele gezondheid van het haar te bevorderen en haaruitval te verminderen.

Hoofdhuidbehandelingen

Deze behandelingen richten zich op de gezondheid van de hoofdhuid en kunnen bestaan uit exfoliatie, hydratatie en massage om de bloedcirculatie te bevorderen en de conditie van de hoofdhuid te verbeteren.

Haarververvanging

Er zijn kapperszaken die ook pruiken, haarstukjes of haarprotheses maken om het uiterlijk van dikker haar te creëren bij mensen met ernstige haaruitval. Het is ook mogelijk om hiervoor naar een gespecialiseerde
haarkliniek te gaan.

Zantman Kliniek heeft in de beginjaren wel haarwerken gedaan, maar is later volledig gespecialiseerd in
haartransplantatiebehandelingen.

Medische haarbehandelingen

Medicatie

Wilt u advies voor uw situatie over het gebruik van onderstaande medicatie? Neem dan
contact op met uw huisarts.

Minoxidil (Rogaine)

Dit is een topische behandeling die rechtstreeks op de hoofdhuid wordt aangebracht. Het wordt gebruikt voor zowel mannelijke als vrouwelijke kaalheid en kan helpen bij het stimuleren van haargroei en het vertragen van haaruitval. Meer informatie over Minoxidil is te vinden in dit artikel.

Finasteride (Propecia)

Dit is een oraal medicijn dat alleen wordt voorgeschreven voor mannen. Het werkt door de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron (DHT) te remmen, een hormoon dat haaruitval kan veroorzaken. Meer informatie over Finasteride is te vinden in dit artikel.

Topische medicatie

Naast Minoxidil zijn er andere topische medicijnen beschikbaar, zoals corticosteroïden, die kunnen worden gebruikt om haaruitval te behandelen in gevallen van alopecia areata of andere aandoeningen. 

Medische ingreep 

Haartransplantatie

Dit is een medische procedure waarbij haarfollikels van het donorgebied van de hoofdhuid worden verplaatst naar gebieden waar haar dunner is of ontbreekt. Er zijn verschillende technieken, waaronder folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) en folliculaire eenheidsextractie (FUE).

Zantman Kliniek is gespecialiseerd in deze haarbehandelingen. De verschillende soorten haartransplantatiebehandelingen worden verder uitgelegd op de haartransplantatie pagina.

Lasertherapie

Dit omvat het gebruik van lage niveaus van laserlicht om de haarzakjes te stimuleren, de bloedcirculatie te verbeteren en haargroei te bevorderen.

Platelet-Rich Plasma (PRP) therapie

Dit is een procedure waarbij het bloed van de patiënt wordt afgenomen, gecentrifugeerd om de concentratie van bloedplaatjes te verhogen, en vervolgens
geïnjecteerd in de hoofdhuid om de haargroei te stimuleren.

De PRP behandeling wordt soms aangeboden in combinatie met een haartransplantatie behandeling. Bij
Zantman Kliniek wordt dit niet gedaan, omdat de impact van PRP dan alleen op korte termijn merkbaar is. Op de lange termijn vraagt het een grote investering met weinig garantie op resultaat.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij