• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Alain Caron

Als bekende Nederlandse kok kent u Alain Caron (64) van boekcovers, televisieprogramma’s en van restaurants. Op een gegeven moment merkte Alain op dat zijn haar uitviel. Dat werd steeds erger: “Als ik in de spiegel keek, zag ik steeds grotere kale plekken. Toch duurde het een jaar voor ik een haartransplantatie aandurfde. Ik was erg bang voor de pijn.” De begeleiding vanuit Zantman Kliniek stelde Alain gerust.

Gesprek met Zantman Kliniek

Alain kwam via een bekende bij Zantman Kliniek in Rotterdam terecht. “Het consult gesprek gaf veel vertrouwen. Ik voelde dat de expertise wel goed zat bij Zantman. De specialisten legden mij precies uit wat me te wachten stond op de behandeldag. En ook over de te verwachten resultaten zijn ze duidelijk en eerlijk.”

Opvullen kale plekken

Het proces van kaal worden, kende Alain. “Het was al tien jaar aan de gang.” Een hele volle bos haar was dan ook niet wat hij in gedachte had. Hij wilde minder kale plekken op zijn hoofd en met het donorhaar wat beschikbaar was een goed resultaat bereiken. Dat idee maakte hem al blij. “Mijn doel was me weer netter en verzorgder te voelen na de behandeling.” “De specialisten bij Zantman Kliniek waren heel eerlijk. Een volle bos haar is op mijn leeftijd, maar vooral met mijn donormateriaal, niet meer haalbaar.” Daarnaast werd stap voor stap de procedure aan Alain uitgelegd. “Op de behandeldag wist ik precies wat ik kon verwachten. Het was een lange dag en lunch werd verzorgd.”

Begeleiding door Zantman Kliniek

Bij Zantman Kliniek werken we altijd transparant en open over onze behandeltechnieken. Precies dat gaf Alain het vertrouwen om voor de haartransplantatie te gaan. “Stap voor stap namen de specialisten mij mee in het hele proces. Op de dag zelf was er nog een gesprek om alles door te nemen en vragen te beantwoorden met de arts. En kon ik er zelfs nog vanaf zien.”

Aan het begin van de behandeldag werd Alain zijn haar gemillimeterd voor de FUE methode. “Van tevoren werden er foto’s gemaakt en werd er gekeken naar het aantal grafts (groepjes haarzakjes) dat van het donorgebied werd gehaald. Iedere fase werd aan mij uitgelegd. Dat stelde enorm gerust.”

De genezing en nazorg

Na de haartransplantatie komt het belangrijkste: het genezingsproces. “Tot in detail werd uitgelegd wat ik wel of niet mocht doen. En dit kreeg ik ook nog op papier met de benodigde nazorgproducten mee naar huis. Mijn ervaring was dat de eerste twee dagen het zwaarst  zijn, omdat je er qua slapen rekening mee moet houden. Ik moest mijn hoofd zo veel mogelijk rechtop houden.”

Eenmaal door die fase heen, is het nu vooral afwachten voor Alain. “Nu moet ik wachten op het resultaat. Na een jaar is het eindresultaat te zien.”

Advies voor anderen

Angst voor de pijn en het onbekende weerhield Alain er in eerste instantie van om geen haartransplantatie te doen. “Maar eenmaal besloten, verdween de stress dankzij de geweldige begeleiding. De pijn viel ook heel erg mee, omdat je de hele behandeling goed verdoofd wordt. Daarom raad ik iedereen die twijfelt aan toch het gesprek aan te gaan. Bespreek uitvoerig wat je tegenhoudt, totdat je gerustgesteld bent.”

Lees ook deze ervaringen

De haartransplantatie ervaring van

Pieter Hulst

”Een kapper bepaalt zo’n 3 weken hoe je erbij loopt. Deze mensen zijn je kappers voor 30 jaar.”
De haartransplantatie ervaring van

Hans Kesting

”Als er wat aan die kruin gedaan kan worden, waarom zou ik het dan niet doen?”
De haartransplantatie ervaring van

Andreas van der Hoek

”Op een gegeven moment dacht ik: hier moet ik verandering in brengen. Het kan. Dus waarom niet?’’”

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist

Persoonlijk en deskundig

Zantman Kliniek is aangesloten bij