<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1057282981511170&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Haartransplantatie Technieken

In de afgelopen decennia zijn de technieken voor het verrichten van haartransplantaties steeds meer verfijnd en beter geworden, maar voor een goed resultaat van uw haartransplantatie is nog steeds voldoende goed donormateriaal nodig. Zantman Kliniek verricht behandelingen volgens de FUE techniek.

MEER OVER DE FUE TECHNIEK

FUE techniek

De Follicular Unit Extraction (FUE) is de nieuwste manier van haar transplanteren en wordt beschouwd als de minst ingrijpende haartransplantatie methode. Dat is ook de reden dat dit wereldwijd de meest toegepaste techniek is voor haartransplantatie. Deze methode blijft terrein winnen op de oudere FUT methode. Het verschil tussen beiden is de manier van uithalen van de grafts (groepjes haarzakjes) vanuit het donorgebied (de achterzijde van het hoofd). Bij FUT wordt daarvoor een strip huid verwijderd. Bij FUE worden de grafts één voor één geoogst. Dit verschil zorgt ervoor dat het herstel bij een FUE behandeling sneller en beter verloopt. Daardoor is haartransplantatie een toegankelijkere ingreep geworden en gegroeid in populariteit. 

 

 

‘Niet omdat ik me schaamde, maar omdat ik het een mooie oplossing vind om wat haar op te vullen.’

Sjors Ultee
LEES DE ERVARING VAN SJORS
Zantman_20200424_-8LowRes

FUT techniek

FUT staat voor Follicular Unit Transplantation. Voor de komst van de FUE was dit de standaard techniek op het gebied van haartransplantatie.

De behandeling

Er wordt een strook huid weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van uw hoofd. Dit donorgebied is niet vatbaar voor hormonale veranderingen of andere oorzaken van haaruitval, zodat deze haarwortels gebruikt kunnen worden om elders op de hoofdhuid opnieuw te worden geïmplanteerd. De haarwortels behouden ook na verwijdering uit de haarkrans hun genetische eigenschappen, met als gevolg dat er nieuwe haargroei kan ontstaan op de plekken die kaal zijn geworden.

Na de behandeling

Tijdens een dagbehandeling kunnen veel grafts worden geplaatst, waardoor in de meeste gevallen een enkele behandeling volstaat. Een groot nadeel is dat er als gevolg van de wondhechting na het wegnemen van het reepje huid een zichtbaar litteken achterblijft ter grootte van een potloodstreep. Bij een kapsel met langer haar is het litteken prima te camoufleren.

Waarom kiezen voor FUT?

Toch kan het soms zijn dat een behandeling met de FUT methode beter past bij de wensen van een cliënt. Bijvoorbeeld bij rugklachten, dan is de houding bij de FUE methode een nadeel die meeweegt in de keuze.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULTGESPREK

DIRECT CONSULT PLANNEN