We kennen het gezegde allemaal: “Beter voorkomen, dan genezen”. Dit geldt voor veel zaken, ook voor haaruitval. Veel mensen ondernemen echter pas stappen tegen haaruitval, wanneer de haaruitval in een laat stadium is. Haargroeimiddelen kunnen dan soms wel helpen de haaruitval te stabiliseren, de jeugdige haardos van vroeger krijgt u echter niet meer eenvoudig terug met alleen haargroeimiddelen.
Er zijn momenteel een groot aantal haargroeimiddelen op de markt. Haaruitval preventie is een hot item. We kunnen ons echter voorstellen dat u niet weet met welke haargroeimiddelen haaruitval preventief kan worden behandeld. Er zijn slechts een klein aantal haargroeimiddelen, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat deze werken.
Haaruitval preventie is een breed begrip. Preventie betekent letterlijk: voorkomen. Haaruitval voorkomen is echter behoorlijk lastig. Er zijn desondanks een aantal haargroeimiddelen die mogelijk uw haaruitval kunnen stabiliseren. Soms wordt gesproken van haargroeimiddelen, soms wordt er gesproken van medicijnen. Dit hangt onder andere af van het soort product dat wordt gebruikt. Hier komen we later in dit artikel op terug.
Mogelijk één van de langst bestaande wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen is Finasteride. Ook wel “fina” genoemd. Dit medicijn werd oorspronkelijk gebruikt voor mannen die last hadden van prostaatvergroting. Mannen die dit medicijn gebruikten, ervaarden meer haargroei en minder haaruitval. Finasteride werkt vooral goed op de kruin. Er is afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar dit haargroeimiddel. Over de werking zijn de onderzoeken over het algemeen duidelijk; bij veel mannen werkt het. Over de bijwerkingen zijn de onderzoeken het echter vaak oneens. Sommige onderzoeken tonen aan dat de bijwerkingen niet ernstig zijn en bovendien voorkomen bij een zeer klein gedeelte van de mannen die dit medicijn gebruiken. Andere onderzoeken spreken van serieuze bijwerkingen. Erectie problemen, verlaagd libido en andere ernstige bijwerkingen. Deze bijwerkingen zouden bovendien bij een behoorlijk percentage van toepassing zijn. Dit haargroeimiddel moet normaal gesproken eenmaal per dag worden ingenomen, het betreft een pil.
Haaruitval preventie met Minoxidil is ook erg populair. Minoxidil is ook toevallig ontdekt. Het werd oorspronkelijk gebruikt als bloedverdunnend medicijn. Een bijwerking was toegenomen haargroei en minder haaruitval. Minoxidil kent relatief weinig bijwerkingen. Het bestaat in de 2% en 5% variant. Het wordt door zowel mannen als vrouwen veel gebruikt. Minoxidil bestaat uit een groot aantal verschillende vormen; lotions, shampoos, foams, etc. Het moet meestal tweemaal per dag worden opgebracht. Laat u altijd adviseren door uw (huis)arts.
Haaruitval preventie is vaak erg belangrijk om te worden gecombineerd met een haartransplantatie. De kans dat de haaruitval doorzet is namelijk erg groot, wanneer u een haartransplantatie heeft ondergaan en niet aan haaruitval preventie doet. Met de haargroeimiddelen kunt u de haaruitval stabiliseren. U kunt namelijk niet onbeperkt haartransplantaties blijven ondergaan. Op een gegeven moment is uw donorgebied uitgeput. Wanneer u al boven de 50 bent en nog relatief veel haar heeft, in zowel het donorgebied als ontvangstgebied, kunt u overwegen om niet te doen aan haaruitval preventie. Sommige mensen willen ook liever geen medicijnen slikken en kiezen ervoor om geen haargroeimiddelen te gebruiken.
Zantman Kliniek licht u graag voor over haargroeimiddelen. Wilt u haaruitval preventie advies? Onze artsen staan voor u klaar. We kunnen ook advies geven over haaruitval preventie in combinatie met een haartransplantatie. We nodigen u graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.
Tijdens het eerste consult bij Zantman Kliniek wordt niet alleen aandacht gegeven aan de eventuele haartransplantatie mogelijkheden, maar ook haaruitval preventie komt uitgebreid aan de orde.
Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.
09 oktober 2024
Ervaring van Floris , Amsterdam
08 oktober 2024
Ervaring van Peter, Utrecht
08 oktober 2024
Ervaring van Mari, de Mortel
03 oktober 2024
Ervaring van Anoniem, Rotterdam
03 oktober 2024
Ervaring van Torben, Uden
01 oktober 2024
Ervaring van Maikel, Hoorn
30 september 2024
Ervaring van Anoniem, Maassluis
30 september 2024
Ervaring van Hein, Broek op Langedijk
30 september 2024
Ervaring van Anoniem, Utrecht
26 september 2024
Ervaring van Anoniem, Bosch van Duin
25 september 2024
Ervaring van Patrick, Maasland
25 september 2024
Ervaring van Anoniem, Amsterdam
25 september 2024
Ervaring van Anoniem, Vlissingen
24 september 2024
Ervaring van Anoniem, Amsterdam
23 september 2024
Ervaring van Anoniem, Duiven
23 september 2024
Ervaring van Anoniem, Amsterdam
20 september 2024
Ervaring van Anoniem, Dordrecht
19 september 2024
Ervaring van Nick, Den Haag
17 september 2024
Ervaring van Anoniem, Amsterdam
17 september 2024
Ervaring van Anoniem, Marienheem
16 september 2024
Ervaring van René , Capelle a/d IJssel
13 september 2024
Ervaring van Edwin, Barendrecht
11 september 2024
Ervaring van Sander, Belsele
09 september 2024
Ervaring van Brian, Naaldwijk
Bentincklaan 21A
3039 KG Rotterdam
Nederland
+31 (0) 10 276 2599
info@zantmankliniek.nl