• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haaruitval preventie

We kennen het gezegde allemaal: “Beter voorkomen, dan genezen”. Dit geldt voor veel zaken, ook voor haaruitval. Veel mensen ondernemen echter pas stappen tegen haaruitval, wanneer de haaruitval in een laat stadium is. Haargroeimiddelen kunnen dan soms wel helpen de haaruitval te stabiliseren, de jeugdige haardos van vroeger krijgt u echter niet meer eenvoudig terug met alleen haargroeimiddelen.

Er zijn momenteel een groot aantal haargroeimiddelen op de markt. Haaruitval preventie is een hot item. We kunnen ons echter voorstellen dat u niet weet met welke haargroeimiddelen haaruitval preventief kan worden behandeld. Er zijn slechts een klein aantal haargroeimiddelen, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat deze werken.

Wat is haaruitval preventie?

Haaruitval preventie is een breed begrip. Preventie betekent letterlijk: voorkomen. Haaruitval voorkomen is echter behoorlijk lastig. Er zijn desondanks een aantal haargroeimiddelen die mogelijk uw haaruitval kunnen stabiliseren. Soms wordt gesproken van haargroeimiddelen, soms wordt er gesproken van medicijnen. Dit hangt onder andere af van het soort product dat wordt gebruikt. Hier komen we later in dit artikel op terug.

Haaruitval preventie met Finasteride

Mogelijk één van de langst bestaande wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen is Finasteride. Ook wel “fina” genoemd. Dit medicijn werd oorspronkelijk gebruikt voor mannen die last hadden van prostaatvergroting. Mannen die dit medicijn gebruikten, ervaarden meer haargroei en minder haaruitval. Finasteride werkt vooral goed op de kruin. Er is afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar dit haargroeimiddel. Over de werking zijn de onderzoeken over het algemeen duidelijk; bij veel mannen werkt het. Over de bijwerkingen zijn de onderzoeken het echter vaak oneens. Sommige onderzoeken tonen aan dat de bijwerkingen niet ernstig zijn en bovendien voorkomen bij een zeer klein gedeelte van de mannen die dit medicijn gebruiken. Andere onderzoeken spreken van serieuze bijwerkingen. Erectie problemen, verlaagd libido en andere ernstige bijwerkingen. Deze bijwerkingen zouden bovendien bij een behoorlijk percentage van toepassing zijn. Dit haargroeimiddel moet normaal gesproken eenmaal per dag worden ingenomen, het betreft een pil.

Haaruitval preventie met Minoxidil

Haaruitval preventie met Minoxidil is ook erg populair. Minoxidil is ook toevallig ontdekt. Het werd oorspronkelijk gebruikt als bloedverdunnend medicijn. Een bijwerking was toegenomen haargroei en minder haaruitval. Minoxidil kent relatief weinig bijwerkingen. Het bestaat in de 2% en 5% variant. Het wordt door zowel mannen als vrouwen veel gebruikt. Minoxidil bestaat uit een groot aantal verschillende vormen; lotions, shampoos, foams, etc. Het moet meestal tweemaal per dag worden opgebracht. Laat u altijd adviseren door uw (huis)arts.

Haaruitval preventie en haartransplantatie

Haaruitval preventie is vaak erg belangrijk om te worden gecombineerd met een haartransplantatie. De kans dat de haaruitval doorzet is namelijk erg groot, wanneer u een haartransplantatie heeft ondergaan en niet aan haaruitval preventie doet. Met de haargroeimiddelen kunt u de haaruitval stabiliseren. U kunt namelijk niet onbeperkt haartransplantaties blijven ondergaan. Op een gegeven moment is uw donorgebied uitgeput. Wanneer u al boven de 50 bent en nog relatief veel haar heeft, in zowel het donorgebied als ontvangstgebied, kunt u overwegen om niet te doen aan haaruitval preventie. Sommige mensen willen ook liever geen medicijnen slikken en kiezen ervoor om geen haargroeimiddelen te gebruiken.

Haaruitval preventie advies

Zantman Kliniek licht u graag voor over haargroeimiddelen. Wilt u haaruitval preventie advies? Onze artsen staan voor u klaar. We kunnen ook advies geven over haaruitval preventie in combinatie met een haartransplantatie. We nodigen u graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Tijdens het eerste consult bij Zantman Kliniek wordt niet alleen aandacht gegeven aan de eventuele haartransplantatie mogelijkheden, maar ook haaruitval preventie komt uitgebreid aan de orde.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij