Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

Beste gebruik van Minoxidil voor vrouwen

HOE VROUWEN MINOXIDIL HET BESTE KUNNEN GEBRUIKEN

Een mogelijke oplossing voor kaalheid in geval van het vrouwelijke patroon is Minoxidil voor vrouwen. Het medicijn is door de FDA (Federal Drug Administration) als enige medicijn goedgekeurd voor behandeling tegen haaruitval bij zowel mannen als vrouwen.

ervaring met minoxidil voor vrouwen

Met minoxidil kunnen vrouwen de haaruitval in sommige gevallen onder controle krijgen. Je kunt bij gebruik haaruitval soms stabiliseren. Er kan door gebruik van minoxidil zelfs hergroei plaatsvinden. Wanneer de eerste tekenen van haaruitval zich aandienen is het middel het meest effectief. Minoxidil komt in 2% of 5% variant voor. In Nederland wordt normaal gesproken de 2% variant door vrouwen gebruikt. Beide sterkten kunnen echter door vrouwen worden gebruikt. Daar moet bij opgemerkt worden dat 2%  officieel is goedgekeurd voor gebruik van minoxidil voor vrouwen. Bij gebruik van minoxidil wordt de 2% sterk aangeraden.

Hoe wordt minoxidil voor vrouwen aangebracht?

Zoals gezegd gebruiken zowel mannen als vrouwen minoxidil.  De juiste manier voor het aanbrengen van minoxidil bij vrouwen is echter anders. Er bestaat een verschil tussen het patroon van kaalheid bij mannen en kaalheid bij vrouwen. Bij vrouwen wordt het haar vaak over de gehele hoofdhuid dunner. Dit wordt diffuus haarverlies genoemd. Bij mannen begint de kaalheid vaker bij de inhammen of op de kruin, waarbij sneller kale plekken ontstaan. Het is vaak dat de lotion minoxidil voor vrouwen over de gehele hoofdhuid wordt verspreid.

Waar moet je aan denken wanneer je minoxidil bij vrouwen gebruikt?

  • Minoxidil voor vrouwen dient tweemaal per dag te worden aangebracht. Het beste is om dit ’s morgens en ’s avonds te doen met het bijbehorende pipet, bij voorkeur met ongeveer 12 uur ertussen.
  • Op droge plekken breng je de minoxidil met de vingertoppen aan. Verspreid het goed over de gehele hoofdhuid en masseer het zachtjes in.
  • Met de minoxidil kunt u zowel zwemmen als douchen. Het beste is om te voorkomen dat uw haar nat wordt.
  • Reinig de pipet voordat het wordt teruggeplaatst.
  • Was uw handen na gebruik van minoxidil en voorkom dat andere plekken in aanraking komen met het haargroeimiddel.

Haaruitval bij vrouwen

Elke vrouw wordt geboren met ongeveer 100.000 haarfollikels of haarzakjes op het hoofd. Het is de vraag of ze die voor de rest van haar leven behoudt. Wanneer je vijftig tot honderd haren verliest op een dag, is er meestal nog niets aan de hand. Gezond haar groeit namelijk normaal gesproken vanzelf weer aan. Sommige vrouwen hebben echter te kampen met haaruitval. In Nederland zijn er ongeveer 3 miljoen vrouwen die lijden aan erfelijke haaruitval. 

Minoxidil voor vrouwen

Gebruik van minoxidil levert het beste resultaat op wanneer;

  • Familieleden (zowel mannen als vrouwen) last hebben van haaruitval;
  • Je op een bepaald moment veel haren in het doucheputje of in de haarkam ziet zitten;
  • Het model van je haar anders moet om je haaruitval te verbloemen;
  • Je haar dunner wordt of wanneer je kalende plekken op de hoofdhuid ziet. Dit volgens óf het Savin patroon óf  het Ludwig patroon;
  • Wanneer u niet lijdt aan de auto immuun ziekte alopecia areata of een andere haarziekte.

Minoxidil vrouwen ervaringen

Er is in de afgelopen jaren veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de Minoxidil vrouwen ervaringen. Rogaine (merknaam) wordt zoals gezegd verkocht in 2% en 5% sterkte Minoxidil. De 2% vorm claimt een succespercentage van om en nabij dertig tot veertig procent. Bij de 5% vorm behaalden vijftig tot zestig procent de doelstellingen. Minoxidil is vooral om haaruitval af te remmen. Bij acht procent werd de oorspronkelijke haardichtheid behaald. Matige haardichtheid is bij dertig procent het geval.

Het resultaat van minoxidil bij vrouwen is het beste bij vrouwen jonger dan veertig jaar. Ervaring met minoxidil bij vrouwen leert dat minoxidil het beste reageert op de kruin. Vrouwen hebben in vergelijking met mannen een hoger succespercentage dan mannen met de aanbevolen 2% minoxidil.

Minoxidil is al een tijd een generiek medicijn. Dit houdt in dat iedereen, die aan speciale voorwaarden voldoet, Minoxidil op de markt mag brengen. De reden hiervoor is dat het octrooi op Minoxidil is verlopen. Iedere apotheker kan het maken en u bent dan in ieder geval zeker dat u het juiste product krijgt. Via het internet heeft u die zekerheid niet.

Twee soorten minoxidil

Vrouwen gebruiken meestal Minoxidil 2% omdat 5% als bijwerking heeft dat het (extra) gezichtsbeharing kan veroorzaken op plaatsen waar u dat liever niet wilt. Wanneer het aanbrengen van Minoxidil 2% twee maal per dag een probleem is, kunt u overwegen om Minoxidil 5% te proberen en het dan eenmaal per dag te gebruiken. Voor Minoxidil 2% heeft u geen recept nodig, voor Minoxidil 5% wel.

Het toepassen

Minoxidil moet op de hoofdhuid worden aangebracht – dus niet op de haren. Haren zijn hygroscopisch (vochtaantrekkend) waardoor er te weinig vloeistof op de hoofdhuid komt. De beste manier van aanbrengen is door scheidingen van ongeveer 1 cm van voor naar achteren te trekken in goed handdoekdroog haar, zodat de hoofdhuid makkelijk te behandelen is. Kappers gebruiken dezelfde manier wanneer zij het haar verven.

Waar moet Minoxidil aangebracht worden

Op een kale huid mag u van Minoxidil geen resultaat verwachten. Aan de voorkant mag u alleen resultaat verwachten wanneer de haaruitval in de beginfase is. Het beste resultaat met Minoxidil mag u verwachten op het zogenaamde “vellus” haar. Dat is haar wat al is aangetast maar nog niet is uitgevallen. Het is kroezig, dun en groeit niet meer of heel langzaam. Vaak is het lichter gekleurd dan het omliggende gezonde haar.

Minoxidil altijd gebruiken

Denk er aan dat u Minoxidil doorlopend blijft gebruiken. Stopt u, dan verliest u versneld al het bespaarde haar uit de tijd dat u het gebruikte. Het enige voordeel is dan wel dat u weet dat het heeft gewerkt. U heeft dus niet voor niets gesmeerd. Een schrale troost, maar wellicht geeft dat u weer de motivatie om alsnog door te gaan met het gebruik van Minoxidil.

Shedding (extra haaruitval)

Shedding, versnelde haaruitval, kan in de beginfase bij het gebruik van Minoxidil voorkomen maar dat stopt na 3 tot 6 maanden.

Minoxidil voor vrouwen is op de markt gebracht door Upjohn nu Pfizer.
 

Haartransplantatie arts
BIG Number: 59023398801

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto's van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Het is te vergelijken met de tandarts en een operatie, erg positief hoe alles is gegaan. Voor niks zitten twijfelen.
, Den Haag
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Een hele prettige persoonlijke behandeling tijdens een vreemdsoortige ''ontspannen'' dag
, Barendrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer duidelijk, geduldig, vriendelijk en professioneel, reeële verwachtingen, perfecte begeleiding.
, Badhoevendorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uitermate prettig en vakbekwaam. Zeer vriendelijk en gast gericht.
, Waddinxveen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ontzettend vriendelijk en deskundig personeel. Iedereen nam alle tijd om een optimaal resultaat te garanderen.
, Stroe
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb het hier heel fijn ervaren. Iedereen was super vriendelijk
, Badhoevedorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Top ervaring. Aanbevelingswaardig !
, Noordwijk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijke,deskudige en vakkundige behandeling met goede voorlichting.
, Zoetermeer
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Hele sympathieke mensen, korte pijn zo gepiept. Professionele begeleiding
, Gent
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het was iets heftiger dan ik had verwacht. Ben wel tevreden over de behandeling.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De hele ervaring was top! Consult en behandeling verliepen uiterst soepel. Personeel en behandelend artsen waren heel deskundig en vriendelijk ! Absoluut aan te raden !
, Voorburg
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Very clean. Very friendly. Very professional.
, Germany
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling was van intake tot en met uitvoering deskundig en voelde vertrouwd. Daarnaast is het team gezellig wat de tijd doet vliegen en de (minimale) pijn doet verzachten.
, Wassenaar
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Top ! Fantastische medewerkers
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Erg vriendelijk personeel. Erg op m'n gemak gesteld bij vragen.
, Rosmalen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel team en goede voorlichting. Snelle behandeling en beperkte ongemakken.
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Mijn ervaring bij Zantman Kliniek was professioneel, vriendelijk/warm. De service was fantastisch
, Bergschenhoek
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer attent, oog voor klant/patiënt, duidelijke communicatie rondom behandeling. Iedereen in het team is zeer vriendelijk en deskundig.
, Pijnacker
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer tevreden
, Capelle aan den IJssel
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het is een hecht team met een fijne sfeer. Deskundig, attent en het resultaat is super.
, Soesterberg
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Enorm fijne kliniek met deskundige en behulpzame mensen. Eentje die ik zeker aan zal raden aan bekenden.
, Delden
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Oke ervaring.
, Strijen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb de behandeling als professioneel, empatisch en efficiënt ervaren. Goede uitleg over alles wat gedaan werd.
, Doorn
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer deskundig en vriendelijk personeel. Ze stelde mij goed op. mijn gemak en gingen heel professioneel te werk. Echt een aanrader
, Lichtenvoorde
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen