Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

Beste gebruik van Minoxidil voor vrouwen

HOE VROUWEN MINOXIDIL HET BESTE KUNNEN GEBRUIKEN

Een mogelijke oplossing voor kaalheid in geval van het vrouwelijke patroon is Minoxidil voor vrouwen. Het medicijn is door de FDA (Federal Drug Administration) als enige medicijn goedgekeurd voor behandeling tegen haaruitval bij zowel mannen als vrouwen.

ervaring met minoxidil voor vrouwen

Met minoxidil kunnen vrouwen de haaruitval in sommige gevallen onder controle krijgen. Je kunt bij gebruik haaruitval soms stabiliseren. Er kan door gebruik van minoxidil zelfs hergroei plaatsvinden. Wanneer de eerste tekenen van haaruitval zich aandienen is het middel het meest effectief. Minoxidil komt in 2% of 5% variant voor. In Nederland wordt normaal gesproken de 2% variant door vrouwen gebruikt. Beide sterkten kunnen echter door vrouwen worden gebruikt. Daar moet bij opgemerkt worden dat 2%  officieel is goedgekeurd voor gebruik van minoxidil voor vrouwen. Bij gebruik van minoxidil wordt de 2% sterk aangeraden.

Hoe wordt minoxidil voor vrouwen aangebracht?

Zoals gezegd gebruiken zowel mannen als vrouwen minoxidil.  De juiste manier voor het aanbrengen van minoxidil bij vrouwen is echter anders. Er bestaat een verschil tussen het patroon van kaalheid bij mannen en kaalheid bij vrouwen. Bij vrouwen wordt het haar vaak over de gehele hoofdhuid dunner. Dit wordt diffuus haarverlies genoemd. Bij mannen begint de kaalheid vaker bij de inhammen of op de kruin, waarbij sneller kale plekken ontstaan. Het is vaak dat de lotion minoxidil voor vrouwen over de gehele hoofdhuid wordt verspreid.

Waar moet je aan denken wanneer je minoxidil bij vrouwen gebruikt?

  • Minoxidil voor vrouwen dient tweemaal per dag te worden aangebracht. Het beste is om dit ’s morgens en ’s avonds te doen met het bijbehorende pipet, bij voorkeur met ongeveer 12 uur ertussen.
  • Op droge plekken breng je de minoxidil met de vingertoppen aan. Verspreid het goed over de gehele hoofdhuid en masseer het zachtjes in.
  • Met de minoxidil kunt u zowel zwemmen als douchen. Het beste is om te voorkomen dat uw haar nat wordt.
  • Reinig de pipet voordat het wordt teruggeplaatst.
  • Was uw handen na gebruik van minoxidil en voorkom dat andere plekken in aanraking komen met het haargroeimiddel.

Haaruitval bij vrouwen

Elke vrouw wordt geboren met ongeveer 100.000 haarfollikels of haarzakjes op het hoofd. Het is de vraag of ze die voor de rest van haar leven behoudt. Wanneer je vijftig tot honderd haren verliest op een dag, is er meestal nog niets aan de hand. Gezond haar groeit namelijk normaal gesproken vanzelf weer aan. Sommige vrouwen hebben echter te kampen met haaruitval. In Nederland zijn er ongeveer 3 miljoen vrouwen die lijden aan erfelijke haaruitval. 

Minoxidil voor vrouwen

Gebruik van minoxidil levert het beste resultaat op wanneer;

  • Familieleden (zowel mannen als vrouwen) last hebben van haaruitval;
  • Je op een bepaald moment veel haren in het doucheputje of in de haarkam ziet zitten;
  • Het model van je haar anders moet om je haaruitval te verbloemen;
  • Je haar dunner wordt of wanneer je kalende plekken op de hoofdhuid ziet. Dit volgens óf het Savin patroon óf  het Ludwig patroon;
  • Wanneer u niet lijdt aan de auto immuun ziekte alopecia areata of een andere haarziekte.

Minoxidil vrouwen ervaringen

Er is in de afgelopen jaren veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de Minoxidil vrouwen ervaringen. Rogaine (merknaam) wordt zoals gezegd verkocht in 2% en 5% sterkte Minoxidil. De 2% vorm claimt een succespercentage van om en nabij dertig tot veertig procent. Bij de 5% vorm behaalden vijftig tot zestig procent de doelstellingen. Minoxidil is vooral om haaruitval af te remmen. Bij acht procent werd de oorspronkelijke haardichtheid behaald. Matige haardichtheid is bij dertig procent het geval.

Het resultaat van minoxidil bij vrouwen is het beste bij vrouwen jonger dan veertig jaar. Ervaring met minoxidil bij vrouwen leert dat minoxidil het beste reageert op de kruin. Vrouwen hebben in vergelijking met mannen een hoger succespercentage dan mannen met de aanbevolen 2% minoxidil.

Minoxidil is al een tijd een generiek medicijn. Dit houdt in dat iedereen, die aan speciale voorwaarden voldoet, Minoxidil op de markt mag brengen. De reden hiervoor is dat het octrooi op Minoxidil is verlopen. Iedere apotheker kan het maken en u bent dan in ieder geval zeker dat u het juiste product krijgt. Via het internet heeft u die zekerheid niet.

Twee soorten minoxidil

Vrouwen gebruiken meestal Minoxidil 2% omdat 5% als bijwerking heeft dat het (extra) gezichtsbeharing kan veroorzaken op plaatsen waar u dat liever niet wilt. Wanneer het aanbrengen van Minoxidil 2% twee maal per dag een probleem is, kunt u overwegen om Minoxidil 5% te proberen en het dan eenmaal per dag te gebruiken. Voor Minoxidil 2% heeft u geen recept nodig, voor Minoxidil 5% wel.

Het toepassen

Minoxidil moet op de hoofdhuid worden aangebracht – dus niet op de haren. Haren zijn hygroscopisch (vochtaantrekkend) waardoor er te weinig vloeistof op de hoofdhuid komt. De beste manier van aanbrengen is door scheidingen van ongeveer 1 cm van voor naar achteren te trekken in goed handdoekdroog haar, zodat de hoofdhuid makkelijk te behandelen is. Kappers gebruiken dezelfde manier wanneer zij het haar verven.

Waar moet Minoxidil aangebracht worden

Op een kale huid mag u van Minoxidil geen resultaat verwachten. Aan de voorkant mag u alleen resultaat verwachten wanneer de haaruitval in de beginfase is. Het beste resultaat met Minoxidil mag u verwachten op het zogenaamde “vellus” haar. Dat is haar wat al is aangetast maar nog niet is uitgevallen. Het is kroezig, dun en groeit niet meer of heel langzaam. Vaak is het lichter gekleurd dan het omliggende gezonde haar.

Minoxidil altijd gebruiken

Denk er aan dat u Minoxidil doorlopend blijft gebruiken. Stopt u, dan verliest u versneld al het bespaarde haar uit de tijd dat u het gebruikte. Het enige voordeel is dan wel dat u weet dat het heeft gewerkt. U heeft dus niet voor niets gesmeerd. Een schrale troost, maar wellicht geeft dat u weer de motivatie om alsnog door te gaan met het gebruik van Minoxidil.

Shedding (extra haaruitval)

Shedding, versnelde haaruitval, kan in de beginfase bij het gebruik van Minoxidil voorkomen maar dat stopt na 3 tot 6 maanden.

Minoxidil voor vrouwen is op de markt gebracht door Upjohn nu Pfizer.
 

Haartransplantatie arts
BIG Number: 59023398801

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto's van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Rustig, uitleg van procedure, prettige vriendelijke behandelaars.
, Groningen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Als prettig ervaren.
, Mussel
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professionele behandelaars. Vriendelijk, zorgzaam, deskundig.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Een combi tussen bijna in slaap vallen en hier en daar het gevoel hebben dat je bij de tandarts zit.Maar de pijn viel erg mee, fijn contact en goede begeleiding.
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling als positief ervaren.
, Bosch en Duin
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijk,kundig personeel, goede zorg, prettig dar er genoeg/steeds gevraagd wordt of je nog ok bent.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Door de positief kritische adviezen voelde het vertrouwd aan.
, Roosendaal
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De dag vloog voorbij; dat zegt alles over dat de behandeling vlekkeloos is verlopen. Jullie kenmerken mij als een loyale, betrokken organisatie. Alsof je bij familie of vrienden bent.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uit bovenstaande blijkt dat ik het als heel prettig en deskundig heb ervaren (cijfer 10). Fijne, persoonlijke sfeer! Je vragen worden allemaal beantwoord.
, Hoogvliet
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer prettige no nonsens kliniek. Zeer vriendelijke behandelaars, zeer aan te bevelen.
, Voorthuizen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Sehr kompetent, freundlich, toll.
, Munchen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Mooie dag, goed geholpen, gewoon super geholpen.
, Haarlem
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel, vriendelijk, deskundig.
, Dronten
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb de behandeling dag als heel prettig ervaren door het medische team. Top gedaan!
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Goed geïnformeerd over de behandeling. Prima en deskundige mensen.
, Oude Wetering
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Prettige ervaring.
, Deb Ilp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zowel het consult als de behandeling was helemaal top!! Ik voelde me helemaal thuis.
, Oegstgeest
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling is mij heel erg mee gevallen, het ging vrij snel en vrijwel geen pijn. De verzorging qua lunch en tussendoortjes was ook perfect.
, Papendrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Al bij de consult had ik een goed gevoel met de uitgebreide en eerlijke uitleg. Ik ben ook bij een andere aanbieder op consult geweest, maar had een beter gevoel bij Zantman. De behandeling verliep ook goed, erg tevreden.
, Heemskerk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
The entire proces was very nice and comforting, from the first contact I felt the staff was professional and knowledgable. During the procedure I appreciated the effort in keeping me relaxed and comfortable.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Heel deskundig, positief en gezellig. Leuke club artsen/assistenten.
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Prettige ervaring.
, Amstelveen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb het hele proces van consult tot gesprek tot behandeling als zeer professioneel ervaren. Doorheen de behandeling werd het proces toegelicht, wat erg veel vertrouwen geeft.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Super vriendelijk geholpen. Duidelijke uitleg en antwoord op al mijn vragen gehad. Minimaal tot geen pijn tijdens de ingreep en alles verliep vlot.
, Maassluis
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen